Ελλάδα

Κρήτη: Ραγίζει καρδιές η χήρα του 22χρονου που δολοφονήθηκε

15.06.2022 | 20:28 Eνσωμάτωση

Χωρισμένος στα δύο είναι ο Μυλοπόταμος στην Κρήτη, στην σκιά σκληρής βεντέτας που προαναγγέλθηκε ξεκάθαρα από τον αδερφό του 22χρονου που δολοφονήθηκε από τον 44χρονο.

«Αυτός και μέσα στη φυλακή να είναι θα τα χαρεί τα παιδιά του, εμένα τι θα κάνει; Τι θα του πω όταν μεγαλώσει, πού είναι ο πατέρας σου; Τι θα του πω; Τον σκότωσε ένας από το χωριό; Αύριο μεθαύριο αυτός αν πάρει τη δύναμη του πατέρα του και τον πιάσει μια τρέλα και πάει και τους ‘καθαρίσει’ όλους, αυτός θα φταίει;».

H χήρα του 22χρονου Κώστα ξεσπά. Κρατά σφιχτά στην αγκαλιά της το νεογέννητο παιδί τους και προσπαθεί να τον ηρεμήσει. Το παράπονο την πνίγει.

«Το παιδί δεν έχει ηρεμήσει από χθες. Το βλέπεις ψάχνει γυρνάει δεξιά αριστερά γιατί τον είχε. Τον τάιζε, τον πότιζε, τον έπαιζε κάθε βράδυ. Μην κλάψει το μωρό, φέρε μου το, σηκωνόταν 3 – 4 το βράδυ που όταν κοιμόταν ο Κωστής δεν ήθελε να τον ξυπνά κανείς».

Η γυναίκα βάζει το χέρι της στη φωτιά. Ανοίγει την ψυχή της και αρνείται ότι ο άνδρας της μίλησε άσχημα για τον νεκρό πατέρα του φονιά.

«Μπορεί να σε βρίσει σαν άτομο, να σου κατεβάσει παπάδες, οτιδήποτε, για νεκρούς όμως δε λέει».

Ο πόνος είναι αβάστακτος. Κανείς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τον Κωστή μου λέει η Στέλλα που μιλά για ένα έγκλημα καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο. Τόσο εκείνη όσο και η μητέρα του θύματος που βρίσκεται στο πλευρό της, ζητούν να μάθουν το γιατί.

Ξεψύχησε στα χέρια της μάνας του

Ο 22χρονος ξεψύχησε στην αγκαλιά της μάνας του. Τα όσα λέει στην κάμερα του MEGA η μητέρα του Ευγενία συγκλονίζουν. Δεν θέλει άλλο αίμα. Θέλει το κακό να σταματήσει εδώ.

«Βρήκα το κοπέλι μου κάτω στην αυλή. Σίμωσα, ούρλιαζα, φώναζα και το παιδί ξεψύχησε στα χέρια μου. Το δα ότι ήτανε νεκρό μα δε μου το λέγανε. Δε θέλω εκδίκηση για το κοπέλι μου κι ας το ‘χασα γιατί δε θα ξαναγυρίσει αν φύγουν και 10 από αυτούς. Δικαιοσύνη για μας είναι να σαπίσει στη φυλακή και να μη ξανάρθουν στο χωριό».

Την Παρασκευή ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του 22χρονου αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/06/2022