Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 300 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες – Τέσσερις συλλήψεις

10.06.2022 | 17:40 Eνσωμάτωση

Σε 300 κιλά ανέρχεται η ποσότητα της κοκαΐνης, η οποία κατασχέθηκε στη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη και οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών.

Το drone της ελληνικής αστυνομίας καταγράφει τις κινήσεις των μελών διεθνούς κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης κοκαΐνης.

Μία βίλα στο Κάτω Σχολάρι του δήμου Θέρμης, την οποία νοίκιαζαν για 2.000 ευρώ το μήνα, χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη για τις τεράστιες ποσότητες των ναρκωτικών που εισήγαγαν από τη Λατινική Αμερική.

Στο βίντεο παρακολούθησης φαίνονται δύο μικρά φορτηγά να φτάνουν στην απομονωμένη βίλα. Είναι η στιγμή που ξεφορτώνουν τα 300 κιλά κοκαΐνη που έχουν μόλις παραλάβει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συγκεκαλυμμένα σε νόμιμο φορτίο με μπανάνες.

Στην ταράτσα αλλά και ανάμεσα στα οχήματα διακρίνονται κάποια από τα μέλη του κυκλώματος… Λίγη ώρα, τα δύο λευκά βαν αποχωρούν άδεια… Οι αστυνομικοί, ωστόσο, έχουν ήδη όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να επέμβουν, να ξεσκεπάσουν το κύκλωμα και να συλλάβουν τα μέλη του.

Τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Ο ένας εξ αυτών, ο 38χρονος, χαρακτηρίζεται ως ο γενικός μάνατζερ του κυκλώματος στην Ευρώπη και ο αδελφός του, ο οποίος βρίσκεται πιθανότατα στην Κολομβία, διαχειρίζεται το 10% της διακίνησης κοκαΐνης παγκοσμίως. Είναι το πέμπτο πρόσωπο το οποίο έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, ο ένας από τους τέσσερις, φέρεται να έχει δολοφονήσει Βρετανό πολίτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, καίγοντάς τον ζωντανό. Το κύκλωμα φαίνεται να αγόραζε την κοκαΐνη 12.000 ευρώ το κιλό και το πουλούσαν από 32.000 έως 60.000 ευρώ.

Σε κάθε λιμάνι φέρονται να είχαν έναν άνθρωπο «κλειδί» που τους περνούσε τα ναρκωτικά με νομότυπα φορτία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με ανάρτησή του, συγχαίρει όσους συμμετείχαν, για το αποτέλεσμα.

Σε βάρος των μελών του κυκλώματος ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, συγκρότηση-ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αλλά και για άσκηση βίας κατά αστυνομικού, μιας και ο ένας εξ αυτών, κατά τη σύλληψη, όχι μόνο αντιστάθηκε αλλά προσπάθησε να αρπάξει και το όπλο ενός αξιωματικού που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/06/2022