Οικονομία

Αλαλούμ με τις τιμές της βενζίνης

10.06.2022 | 17:35 Eνσωμάτωση

Ένα 24ωρο μετά τις αποκαλύψεις του Live News για το γενικότερο μπάχαλο με τις τιμές στα καύσιμα που προκάλεσε αίσθηση, η συνέχεια στην έρευνα έρχεται να δώσει νέες προεκτάσεις και να αναδείξει ακόμα περισσότερο το αλαλούμ που όπως φαίνεται βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μετά το Παρατηρητήριο Τιμών εστιάζουμε στο e-katanalotis και διαπιστώνουμε πως σε μια σειρά από περιπτώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, άλλες τιμές δηλώνονται και άλλες ισχύουν στην πραγματικότητα.

Στα χαρτιά η απλή αμόλυβδη πωλείται προς 2,206 ευρώ το λίτρο και από κοντά 2,259, όπως διαπιστώθηκε το μεσημέρι. Σε άλλο πρατήριο στο Περιστέρι η τιμή για την απλή αμόλυβδη είναι στα 2,298 ευρώ, αλλά μέσα στο e-katanalotis μειωμένη στα 2,241 ευρώ το λίτρο, αφού όπως φαίνεται οι υπεύθυνοι δεν την άλλαξαν τις τελευταίες μέρες, μετά τη νέα παραλαβή.

Η μεγαλύτερη διαφοροποίηση τιμής στην Αττική διαπιστώθηκε σε το βενζινάδικο στο Περιστέρι, που πουλάει την απλή αμόλυβδη στα 2,387 ευρώ το λίτρο. Στο e-katanalotis η τιμή που δηλώνεται παραμένει στο 1,979 ευρώ το λίτρο, που τώρα δεν υπάρχει πουθενά σε ολόκληρη τη χώρα.

Ορισμένοι πρατηριούχοι αποποιούνται τις ευθύνες και τονίζουν στο Live News πως αν και εκείνοι ενημερώνουν το υπουργείο, κάποιοι υπάλληλοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτό το αλαλούμ.

Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη. Σε άλλο βενζινάδικο στη Νέα Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης η τιμή είναι στα 2,279 ευρώ το λίτρο, ενώ στο e-katanalotis, η τιμή που δηλώνεται είναι μικρότερη στα 2,219 ευρώ το λίτρο.

Τις τελευταίες ώρες πολλά βενζινάδικα έσπευσαν να διορθώσουν τις τιμές. Έτσι ενώ χθες το βράδυ η τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν στα 2,074 ευρώ το λίτρο στο e – katanalotis, λίγες ώρες μετά, η νέα τιμή ήταν στα 2,395 ευρώ το λίτρο.

Χθες μάλιστα το ίδιο βενζινάδικο στην Καρδίτσα δήλωνε άλλη τιμή στο Παρατηρητήριο και άλλη στο e-katanalotis, με την πραγματική, αυτή που βλέπουν οι οδηγοί στο βενζινάδικο να είναι αρκετά υψηλότερη. Όπως συμβαίνει και σε πρατήριο στο Καματερό…

Υπενθυμίζεται πως τα λάθη στις τιμές που δηλώνονται επηρεάζουν εκτός των άλλων και τον συνολικό μέσο όρο που βγαίνει καθημερινά και όπως φαίνεται είναι υψηλότερος από αυτόν που ανακοινώνεται.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/06/2022