Πολιτική

Εγκολφόπουλος: Μόνο στην καταστροφή του Ερντογάν μπορεί να οδηγήσει η κρίση που ο ίδιος προκαλεί

10.06.2022 | 18:22 Eνσωμάτωση

Την εκτίμηση πως η προκλητικότητα της Τουρκίας θα οδηγήσει στην καταστροφή του Ερντογάν έκανε ο Γιάννης Εγκολφόπουλος, αντιναύαρχος ε.α.

«Η κρίση αυτή, με τον τρόπο που την εκδηλώνει ο Ερντογάν, μόνο στην καταστροφή του ίδιου του Ερντογάν μπορεί να φτάσει. Δεν το λέω για να χαρεί κανένας, αλλά όλοι οι έμπειροι στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν το θέμα με τον ίδιο τρόπο».

«Από όταν ο Ερντογάν ανέλαβε την εξουσία έχει αποδεκατίσει τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας. Από ρο 2016 και μετά έχει διώξει τους εναπομείναντες έμπειρους αξιωματικούς επιτελικούς που είχε. Βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια… Αυτό το σόου που έγινε εγώ το παρακολουθώ από το 1975. Βλέπουμε το ίδιο πράγμα που δεν έχει αλλάξει σε τίποτα», πρόσθεσε ο κ. Εγκολφόπουλος.

Στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η Τουρκία έχει συμβάλει και η οικονομική κρίση, αλλά και το εμπάργκο όπλων που της έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ.

Στη συνέχεια ο κ. Εγκολφόπουλος τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει ένα θερμό επεισόδιο.

«Από το 2019, μετά την κρίση που περάσαμε, είχαμε τεράστια προβλήματα στην συντήρηση όλων, του Στρατού, της Αεροπορίας και του Ναυτικού. Έδωσε πολλά η παρούσα κυβέρνηση, σήμερα έχουμε έρθει σε ένα επίπεδο που μας έχει δώσει υπεροπλία», τόνισε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/06/2022