Υγεία

ΟΠΑΠ: Ολοκλήρωσε την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων

22.05.2022 | 21:03 Eνσωμάτωση

Νέο κεφάλαιο στην ιατρική φροντίδα των παιδιών ανοίγει με την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας που ανέλαβε και υλοποίησε ο ΟΠΑΠ.

Υπηρεσίες υγείας κορυφαίου επιπέδου σε ένα ευχάριστο θεραπευτικό περιβάλλον προσφέρουν πλέον τα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

Το νέο κεφάλαιο στην περίθαλψη και νοσηλεία των παιδιών έχει τη σφραγίδα του ΟΠΑΠ, ο οποίος πραγματοποίησε το σημαντικό έργο ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας.

Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση στη δημόσια υγεία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται 23 νοσηλευτικές μονάδες διεθνών προδιαγραφών.

Η ανακαίνιση των παιδοχειρουργικών μονάδων των δύο νοσοκομείων, η πλήρης ανακατασκευή της Μονάδας Κεντρικής Αποστείρωσης στο νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία», η υπερσύγχρονη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων στο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» που συμβάλλει στην αντιμετώπιση περιστατικών COVID-19, καθώς και η δημιουργία μιας υπερσύγχρονης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών, είναι μόνο μερικές από τις σημαντικές παρεμβάσεις που υλοποίησε ο ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο της ανακαίνισης των δύο νοσοκομείων.

Η τελετή παράδοσης του έργου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 19 Μαΐου, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του Διοικητικού της Allwyn, Karel Komárek.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/05/2022