Ελλάδα

Κάτω Πατήσια: Στην τελική ευθεία οι έρευνες για την υπόθεση αυτοκτονίας του 14χρονου

22.05.2022 | 20:16 Eνσωμάτωση

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι έρευνες για την υπόθεση αυτοκτονίας του 14χρονου μαθητή που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Τα αποθηκευμένα βίντεο στο κινητό τηλέφωνο του 14χρονου μαθητή που βρέθηκε νεκρός μέσα στο δωμάτιο του στα Κάτω Πατήσια αναλύουν οι Αρχές στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ταυτόχρονα προσπαθούν να ανασύρουν και όσα είχε διαγράψει το προηγούμενο διάστημα ο ανήλικος ευελπιστώντας να βρουν απάντηση στο θρίλερ για το τι ακριβώς ήταν αυτό που οδήγησε τον Μάκη να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ θα αναζητήσουν και τις επικοινωνίες που είχε τόσο σε διαδικτυακές εφαρμογές όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαπιστωθεί εάν δεχόταν οποιαδήποτε είδους απειλή από συμμαθητές του.

Καζάνι που βράζει το 54ο

Την ίδια ώρα, τα όσα βίωνε καθημερινά στο 54ο Γυμνάσιο ο Μάκης δεν περνούν απαρατήρητα από τις Αρχές.

Γονέας μαθητή του Γυμνάσιου μιλά στο MEGA και αποκαλύπτει όσα γίνονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων σε καθημερινή βάση στο σχολείο.

«Αυτό το σχολείο είναι ένα καζάνι γενικά που βράζει. Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει μέσα στο σχολείο, σιγουρά επικρατεί βία. Όχι μόνο μπούλιγνκ, βία! Από οργανωμένες ομάδες και εντός και εκτός του σχολείου».

Η κατάσταση στο συγκεκριμένο σχολείο φαίνεται πως έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο καθώς μαθητής έχει φτάσει στο σημείο να απειλήσει με μαχαίρι καθηγητή στους διαδρόμους.

«Υπάρχουν πολλά περιστατικά κυρίως σε παιδιά. Είναι χρήση βίας. Είναι χρήση λεκτικής βίας. Δεν μπορώ να αριθμήσω ένα ή δύο, είναι πάρα πολλά. Όπως και με καθηγητές έχουν γίνει, έχουν υποπέσει στην αντίληψη μου. Όπως μαθητής ο οποίος τον απείλησε με μαχαίρι του είπε ‘θα σε μαχαιρώσω, θα σε σφάξω’. Κλοπές σε καθηγητές, κλοπές σε μαθητές».

Οι μαθητές του 54ου Γυμνασίου είναι ακόμη συγκλονισμένοι από τον χαμό του Μάκη ενώ τις τελευταίες ημέρες τα φαινόμενα σχολικού εκβιασμού έχουν μειωθεί.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί το πόρισμα από τα εγκληματολογικά ενώ σε 10 ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις του 14χρονου.

«Κλειδί» η κατάθεση στενού προσώπου του 14χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να καταθέσει άτομο από το πολύ στενό περιβάλλον του 14χρονου, με τον οποίο είχε πολύ καλή σχέση ο νεαρός μαθητής.

Με την κατάθεσή του το πρόσωπο αυτό θα δώσει απαντήσεις για το εάν ο 14χρονος σκεφτόταν τις τελευταίες ημέρες να βάλει τέλος στη ζωή του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/05/2022