Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ανείπωτος ο πόνος των γονιών που έχασαν αιφνιδίως τα παιδιά τους

12.05.2022 | 20:20 Eνσωμάτωση

Ανείπωτος είναι ο πόνος των δύο οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους στη Θεσσαλονίκη χωρίς ακόμη να γνωρίζουν τί τα οδήγησε στον θάνατο με την μια οικογένεια πια να συναισθάνεται τον πόνο της άλλης. Οι γονείς των παιδιών μιλούν στο MEGA ενώ περιμένουν τα πορίσματα των ιατροδικαστών με την ελπίδα ότι θα δώσουν απαντήσεις.

Απαντήσεις ζητούν οι γονείς του 7χρονου Μάριου και της 3χρονης Κατερίνας που έσβησαν ξαφνικά στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, χωρίς ακόμη να γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου τους.

«Μόνο αυτοί ξέρουν τι περνάμε, κανένας άλλος και κανένας άλλος όσο και να πονάει ο άλλος να αισθάνεται χιλιάδες εκατοντάδες φορές, δεν μετριέται ο πόνος τους» δήλωσε ο πατέρας της Κατερίνας.

«Σκεφτείτε να έχετε εσείς ένα παιδί, ένα ωραίο πρωί με ένα μικρό πυρετό που είχε την προηγούμενη ημέρα, να καταλήξει με συνοπτικές διαδικασίες, σε 1,5- 2 ώρες» δήλωσε ο πατέρας του 7χρονου Μάριου.

Δώδεκα μέρες μετά το αιφνίδιο θάνατο της τρίχρονης Κατερίνας η μητέρα της μιλώντας στο MEGA μιλά για τον θάνατο της κόρης του που μπήκε στο Παπαγεωργίου με ένα απλό πρήξιμο στο πόδι κι «έσβησε» από ανακοπή καρδιάς.

«Μετά κόπων και βασάνων πήραμε επιτέλους τον φάκελο από το ΑΤ Τούμπας κι είναι προς αξιολόγηση από τον τεχνικό μας σύμβουλο. Ελπίζουμε και αναμένουμε στο δικό της πόρισμα και της ιατροδικαστού του ΑΧΕΠΑ ώστε να μάθουμε επιτέλους τι συνέβη με το παιδί μας που το χάσαμε μέσα απ’ τα χέρια μας κυριολεκτικά» δήλωσε η μητέρα της Κατερίνας.

Με υψηλό πυρετό και αφόρητους πόνους είχε μπει στο Ιπποκράτειο και ο 7χρονος Μάριος που κατέληξε μέσα σε δύο ώρες από άγνωστη έως τώρα αιτία.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ
«Όταν χάνεται ένα παιδί “χάνεται” ο ήλιος. Πίσω από έναν αιφνίδιο θάνατο κρύβονται πολλές λοιμώξεις, και λοιμώξεις από διάφορες νόσους» δήλωσε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

« Μου είπαν ότι είχε το μικρόβιο της νόσου των λεγεωνάριων. Το οποίο δεν έχει αυτή την συμπεριφορά και δεν γίνεται τόσο γρήγορα. Μας είπαν μάλιστα να βγάλουμε τα φίλτρα (κλιματισμού) που έχουμε στα σπίτια μας» ανέφερε ο πατέρας του 7χρονου αγοριού.

«Έχουμε κοινή κάψα με αυτούς τους γονείς για να δούμε τι γίνεται με τα παιδιά μας» είπε η μητέρα της 3χρονης Κατερίνας.

Την τελευταία του πνοή άφησε ξαφνικά και ένας 18χρονος από την Κατερίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος νέος αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κατερίνης και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο, όπου και κατέληξε.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/05/2022