Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για πυροβολισμούς σε πρατήριο καυσίμων

12.05.2022 | 20:37 Eνσωμάτωση

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία από πυροβολισμούς σε πρατήριο καυσίμων στη Θεσσαλονίκη, που ανήκει στον πρόεδρο των βενζινοπωλών της πόλης.

Τα σημάδια από τις σφαίρες του καλάσνικοφ με το οποίο άγνωστοι γάζωσαν τα ξημερώματα το πρατήριο υγρών καυσίμων του προέδρου της πανελλήνιας ομοσπονδίας πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων, Θέμη Κουμτζή, στη Θεσσαλονίκη είναι εμφανή.

«Εγώ δεν είδα το βίντεο για να σας πω με πληροφόρησαν οι γιοι μου πέρασε ένα μηχανάκι όπως και την προηγούμενη φορά δεν ξέρω εγώ δεν είδα καν έβγαλε το καλάσνικοφ και γάζωσε το μαγαζί».

Ο δράστης έφτασε στο βενζινάδικο με μοτοσυκλέτα, πυροβόλησε τουλάχιστον 8 φορές και φεύγοντας άφησε το όπλο.

«Άφησε το όπλο, προφανώς μπλοκάρισε το όπλο, είναι ψηλοπαλιό, πιθανόν για λόγους ασφαλείας για να μην τον πιάσουν στον δρόμο, δεν ήθελε να το κουβαλάει πάνω του, δεν ξέρω αυτά θα τα δει η ανάκριση».

Είχαν πετάξει χειροβομβίδα

Το  πρατήριο υγρών καυσίμων βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή και είναι η  δεύτερη φορά που δέχεται επίθεση, καθώς στο παρελθόν άγνωστοι είχαν πετάξει χειροβομβίδα.

Ο ιδιοκτήτης του συνδέει τις δύο επιθέσεις και καταγγέλλει πως πίσω από τις μαφιόζικες ενέργειες βρίσκεται κύκλωμα με λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων.

«Η πράξη αυτή που έγινε είναι μία συνέχεια πριν από ενάμιση χρόνο που δεχτήκαμε πάλι χειροβομβίδες (…) έχουμε κάνει συγκεκριμένο αγώνα για την πάταξη του λαθρεμπορίου δεν είναι τυχαίο που και την προηγούμενη φορά έγινε μετά από την κατάθεση του νομοσχεδίου».

Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών τόνισε πως ο τζίρος από το λαθρεμπόριο καυσίμου ξεπερνάει τα 500 εκατομμύρια ευρώ και σε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε τονίσει πως εκπρόσωποι που ζητούν τη νομιμότητα έχουν δεχθεί επιθέσεις.

Η αστυνομία εκτιμά πως ο δράστης δεν ήταν μόνος του ενώ φως στην έρευνα αναμένεται να ρίξει η βαλλιστική έκθεση του όπλου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/05/2022