Πολιτική

Αντιδράσεις για τα πανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη

12.05.2022 | 20:31 Eνσωμάτωση

Πανό με συνθήματα κατά του πολέμου και των στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα ανάρτησαν το πρωί στην Ακρόπολη μέλη του ΚΚΕ.

Αντιδράσεις προκαλούν τα δύο πανό με τα συνθήματα «όχι στον πόλεμο, όχι στη συμμετοχή, όχι στις βάσεις» που κρέμασαν μέλη του ΚΚΕ στην Ακρόπολη.

Για οργανωμένη μαζική εισβολή μελών και στελεχών του ΚΚΕ κάνει λόγο το υπουργείο Πολιτισμού.

«Περισσότερα από 100 άτομα με σημαίες και διπλωμένα πανό παραβίασαν με τη χρήση λοστών, τόσο την κεντρική πύλη εισόδου όσο και την εσωτερική πύλη ασφαλείας. Στη συνέχεια, αγνοώντας τις υποδείξεις του φυλακτικού προσωπικού, ανάρτησαν στο νότιο τείχος της Ακρόπολης δύο πανό (…) στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα».

«Το σημερινό πανό του ΚΚΕ σήμερα το πρωί στην Ακρόπολη ‘όχι στον πόλεμο, όχι στη συμμετοχή, όχι στις βάσεις’ φώτισε και τίμησε την αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού, την περηφάνια του ελληνικού λαού», ήταν η απάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η ανάρτηση των πανό ανέδειξε το ιστορικό μνημείο υποστήριξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

«Ίσα ίσα που αναδεικνύει το μνημείο αυτό σαν παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού και ειρήνης για όλον τον κόσμο. Δεν είμαστε εδώ ούτε για να κάνουμε μόδα ούτε για να προβάλλουμε άλλα πρότυπα».

Η κίνηση αυτή του κομμουνιστικού κόμματος προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/05/2022