Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Η αστυνομία είχε αναφορές από τις πρώτες ώρες για την ταυτότητα του δολοφόνου

11.05.2022 | 20:19 Eνσωμάτωση

Προς το τέλος της βαίνει η υπόθεση των Γλυκών Νερών και της δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς, με τη μαραθώνια απολογία σήμερα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, συζύγου και δολοφόνου της.

Η υπόθεση πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις γιατί έγινε σειρά λαθών στην έρευνα, με τον 33χρονο τότε πιλότο να καταφέρνει να παραπλανήσει ακόμη και έμπειρους αξιωματικούς του ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, η ΕΛ.ΑΣ είχε αναφορές από τις πρώτες κιόλας ώρες του εγκλήματος για την ταυτότητα του δολοφόνου.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, τόσο από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, που φώτισαν τα ψέματα του Αναγνωστόπουλου περί λιποθυμίας του, όσο και από την κλήση του στην Άμεση Δράση, θα μπορούσαν οι έμπειροι αξιωματικοί να εστιάσουν λιγότερο στην εκδοχή της ληστείας και περισσότερο στον χαρακτήρα του πιλότου.

Υπενθυμίζεται ότι τα λάθη στην έρευνα, οδήγησαν τις Αρχές στην επικήρυξη των υποτιθέμενων ληστών αλλά και σε συζήτηση στη βουλή για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις ληστείες στα σπίτια.

Σημειώνεται επίσης, ότι είχε συλληφθεί και ανακριθεί διεξοδικά ένας υπήκοος Γεωργίας τον οποίο ο πιλότος είχε υποδείξει ως έναν από τους ληστές που μπήκαν στο σπίτι του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/05/2022