Κόσμος

Νεκρή δημοσιογράφος του Al Jazeera από παλαιστίνια πυρά

11.05.2022 | 20:29 Eνσωμάτωση

Τον γύρο του κόσμου κάνει βίντεο που αποτυπώνει τη στιγμή την εν ψυχρώ εκτέλεσης της ανταποκρίτριας του Al Jazzera στην Δυτική Όχθη. Στο βίντεο καταγράφονται καθαρά οι εικόνες όπου η 51 ετών δημοσιογράφος έχει δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι και πέφτει ενώ γύρω της άλλοι δημοσιογράφοι φωνάζουν για βοήθεια. Το δίκτυο τονίζει πως πρόκειται για στυγερό έγκλημα από την πλευρά των Ισραηλινών δυνάμεων ενώ επίσημα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αναφέρει πως πιθανότατα η δημοσιογράφος έπεσε νεκρή από παλαιστινιακά πυρά.

Ομάδα δημοσιογράφων δέχεται πυρά από άγνωστη κατεύθυνση στον καταυλισμό προσφύγων της πόλης Τζενίν στα βόρεια του Ισραήλ.

Η δημοσιογράφος του δικτύου Al Jazeera, Σιρίν Αμπού Ακλέ, πέφτει στο έδαφος.

Έχει δεχθεί μία σφαίρα στο κεφάλι.

Η 51ος ετών Παλαιστίνια δημοσιογράφος θα χάσει επιτόπου την ζωή της. Με κεφαλαία γράμματα στο αλεξίσφαιρο γιλέκο της η λέξη PRESS. Οι δημοσιογράφοι γίνονται για ακόμη μία φορά στόχος.

Το δίκτυο Al Jazeera κάνει λόγο για εν ψυχρώ εκτέλεση από την πλευρά των ισραηλινών δυνάμεων που τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες έκαναν έφοδο στον προσφυγικό καταυλισμό που ανήκει στα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη της Δυτικής όχθης.

«Θεωρούμε πως έγινε από τις ισραηλινές δυνάμεις και πιστεύουμε πως έχουν την απόλυτη ευθύνη για ό,τι έγινε» δήλωσε ο διευθυντής σύνταξης του Al Jazeera, Moχάμεντ Μοαουάντ.

Το Ισραήλ επίσημα αρνείται πως η δημοσιογράφος πυροβολήθηκε από στρατιώτη και ρίχνει την ευθύνη στους Παλαιστίνιους.

«Mε βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η δημοσιογράφος να σκοτώθηκε από πυρά Παλαιστινίων» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ.

Ισραηλινά μέσα έδωσαν στην δημοσιότητα αυτά τα πλάνα με παλαιστίνιους να πυροβολούν και να φωνάζουν πως σκότωσαν κάποιον. Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι λένε πως το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται μεν στον καταυλισμό της Τζενίν αλλά απέχει αρκετά από το σημείο στο οποίο σκοτώθηκε η συνάδελφός τους.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ πρότεινε στην Παλαιστινιακή πλευρά να γίνουν από κοινού έρευνες για τον θάνατο της Σιρίν Αμπού Ακλέ κάτι που οι Παλαιστίνιοι αρνήθηκαν.

Στιγμές μετά τον θάνατο της δημοσιογράφου οι ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο σπίτι της όπου βρήκαν σημαίες της Παλαιστίνης και σύμφωνα με αραβόφωνα μέσα απαίτησαν από τους συγγενείς της να μην παίζουν επαναστατικά τραγούδια.

Η κηδεία της δημοσιογράφου, που είχε και αμερικανικό διαβατήριο, έγινε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην βία των ισραηλινών στους δρόμους του προσφυγικού καταυλισμού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/05/2022