Υγεία

Θεσσαλονίκη: Θάνατος – μυστήριο 7χρονου στο Ιπποκράτειο

11.05.2022 | 20:29 Eνσωμάτωση

Και δεύτερο θάνατο - μυστήριο μικρού παιδιού είχαμε μέσα σε λίγες ημέρες στην Θεσσαλονίκη.

7χρονο αγοράκι, που μπήκε στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, κατέληξε δυόμισι ώρες αργότερα.

Οι γονείς του παιδιού μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA περιγράφουν το τραγικό τρόπο με τον οποίο έχασαν τον μικρό Μάριο.

«Τι να σας πω; Σκεφτείτε να έχετε εσείς ένα παιδί, ένα ωραίο πρωί με ένα μικρό πυρετό που είχε την προηγούμενη ημέρα, να καταλήξει με συνοπτικές διαδικασίες, σε 1,5- 2 ώρες» δήλωσε ο πατέρας του 7χρονου.

Σε 15 μέρες ο μικρούλης τους θα έκλεινε τα 8 χρόνια.

«Σε 4 ώρες κηδεύω το παιδί μου και σε 15 ημέρες θα του έκανα τα γενέθλιά του. Ήταν κάτι αιφνίδιο, έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλο το προσωπικό. Ενώ το παιδί μου έφευγε από την ζωή, έκαναν τα αδύνατα δυνατά. Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα, ήταν κάτι αιφνίδιο» είπε η μητέρα του παιδιού.

Το παιδάκι εμφάνισε πυρετό την Κυριακή. Το πρωί της Τρίτης, διακομίζεται στο Ιπποκράτειο με αφόρητους πόνους, υψηλό πυρετό και δυσκολία στην ανάσα.

«Την Τρίτη το πρωί που σηκωθήκαμε το παιδί πονούσε αφόρητα στους ώμους, δεν μπορούσε να ανασάνει εύκολα, καλέσαμε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο» ανέφερε ο πατέρας.

Οι γιατροί στο Ιπποκράτειο έδωσαν μάχη για να κρατήσουν το 7χρονο αγόρι στη ζωή, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

«Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, έριξε κορεσμό, αιματοκρίτη και μετά από 2,5 ώρες προσπαθειών δεν κατέστη δυνατό να τους κρατήσουμε στη ζωή» δήλωσε ο πρόεδρος εργαζομένων του Ιπποκράτειου, Γιώργος Δόντσιος.

«Σαν πρώτη φάση μας είπαν ότι υπήρχε ένα μικρόβιο, λεγεώνα λέγεται, και βρέθηκε αυτό στο αίμα του. Μας είπαν μάλιστα να βγάλουμε τα φίλτρα (κλιματισμού) που έχουμε στα σπίτια μας» δήλωσε ο πατέρας του 7χρονου.

Η ιατροδικαστική έκθεση αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του άτυχου αγοριού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/05/2022