Ελλάδα

Ο αριστούχος μαθητής από τη Γουινέα παραμένει στην Ελλάδα

29.04.2022 | 20:34 Eνσωμάτωση

Αίσιο τέλος για μία ιστορία που είχε συγκινήσει. Ελεύθερος, χωρίς τον φόβο της απέλασης, μαζί με όσους τον αγάπησαν και τον στήριξαν, θα παραμείνει στην Ελλάδα ο 18χρονος αριστούχος μαθητής από τη Γουϊνέα Σαϊντου Καμαρά, καθώς η αρχή προσφυγών έκανε δεκτό το αίτημά του. Ο νεαρός πρόσφυγας, που συγκίνησε το πανελλήνιο με την περιπέτειά του, θα συνεχίσει να φοιτά στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου, όπου και εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του.

Ο Σαϊντού Καμαρά τα κατάφερε …. θα παραμείνει με τους φίλους του, τους καθηγητές τους, όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του για να παραμείνει στην Ελλάδα που τόσο αγαπά.

«Πράσινο φως» από την υπηρεσία ασύλου

Η Αρχή Προσφυγών έκανε δεκτό το αίτημα του αριστούχου μαθητή από την Γουινέα να του δοθεί άσυλο.

«Μια πολύ πολύ μεγάλη χαρά για το ίδιο το παιδί που μπορεί πια να μείνει εδώ ,να συνεχίσει να ονειρεύεται να σπουδάσει , να χτίσει την ζωή του ελεύθερος χωρίς τον φόβο της απέλασης» δήλωσε ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου, Νίκος Κακλαμάνος.

Ο αριστούχος μαθητής, πρόσφυγας από τη Γουινέα κινδύνευε με απέλαση μετά την ενηλικίωσή του. Το ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, που συμμετείχε στη φετινή μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με το σχολείο του,είχε προκαλέσει συγκίνηση στο πανελλήνιο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντήσει τον αριστούχο μαθητή δηλώνοντας προσωπικό ενδιαφέρον.

«Τα νέα που περιμέναμε με αγωνία ήρθαν και είναι ευχάριστα , έχουμε μεγάλη συγκίνηση βαθιά χαρά για τον δικός μας Σαϊντού αλλά και περηφάνια για την κινητοποίηση της κοινότητας μας που έβαλε να λιθαράκι σε αυτή τη σημερινή εξέλιξη» δήλωσε ο πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, Παπαδόπουλος Θέμης.

«Τα αρμόδια όργανα της ελληνικής Πολιτείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του μαθητή, Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος μετέχει της ελληνικής παιδείας, να γίνει η Ελλάδα δεύτερη Πατρίδα του. Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ανθρωπισμού» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Αυτό που επιθυμούν όλοι στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου, το σχολείο του Σαϊντού, είναι να υπάρξει μέριμνα και για τα υπόλοιπα ασυνόδευτα παιδιά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/04/2022