Κόσμος

Ανελέητοι βομβαρδισμοί στο Κίεβο – Ένας νεκρός και 10 τραυματίες

29.04.2022 | 20:24 Eνσωμάτωση

Ο εφιάλτης των βομβαρδισμών επέστρεψε στο Κίεβο, την ώρα μάλιστα που στην ουκρανική πρωτεύουσα βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Δύο ρωσικοί πύραυλοι Καλίμπρ χτυπούν συνοικία δύο χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου, ενώ βρίσκεται ακόμα στην πόλη ο ΓΓ του ΟΗΕ. Τα χτυπήματα έγιναν στη περιοχή Σεβτσένκο λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, και ήταν τα πρώτα μετά από μια περίοδο σχετικής ημεμίας στην πρωτεύουσα.

Εκτός από τους τραυματίες μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τα συντρίμμια. Πρόκειται για την 55χρονη Βέρα Γκίριτς, μίας δημοσιογράφου που έχασε την ζωή της.

Παρά την αποχώρηση των Ρωσικών δυνάμεων από τα προάστια του Κιέβου, η πρωτεύουσα της Ουκρανίας παραμένει στο στόχαστρο της Μόσχας.

Όσοι τυχεροί δεν χτυπήθηκαν από τους ρωσικούς πυραύλους που για δεύτερη φορά από την έναρξη του πολέμου πλήττουν στόχους τόσο κοντά στο ιστορικό κέντρο του Κιέβου απορούν.

Από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το Κίεβο έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο αίματος.Από την αρχή του πολέμου τουλάχιστον 435 πολίτες του Κιέβου έχουν τραυματιστεί και τουλάχιστον 100 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά δυστυχώς.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας επιβεβαίωσε τα χτυπήματα στο Κίεβο αλλά λέει πως οι δύο ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν τον στόχο τους και όχι κατοικίες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/04/2022