Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι τελευταίες στιγμές της ρωσικής ναυαρχίδας πριν βυθιστεί – Μαίνονται οι μάχες στη Μαριούπολη

18.04.2022 | 12:56 Eνσωμάτωση

Στην Ουκρανία, όλα δείχνουν πως είναι ζήτημα ωρών το να ξεκινήσει η μεγάλη ρωσική επίθεση για την κατάληψη του εργοστασίου χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη που υπερασπίζονται 3.000 Ουκρανοί, ενώ όλη η πόλη έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων. Την ίδια στιγμή, για πρώτη φορά έρχονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την κατεστραμμένη ρωσική ναυαρχίδα «Μόσχα» λίγο πριν βυθιστεί.

Τη ναυαρχίδα «Μόσχα» του ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας, αναφέρουν δυτικά μέσα, πως δείχνουν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Το ρωσικό καταδρομικό φλέγεται και έχει πάρει μεγάλη κλίση λίγες ώρες αφού έχει χτυπηθεί από ουκρανικούς πυραύλους Neptune.

Είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί εάν όντως πρόκειται για το ρωσικό πολεμικό πλοίο, με το Κρεμλίνο αλλά και το Κίεβο ακόμη να μην έχουν προβεί σε κανένα σχόλιο για το συγκεκριμένο υλικό.

Αναλυτές σημειώνουν πως στις φωτογραφίες δεν υπάρχει θαλασσοταραχή, όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι για την ημέρα και την ώρα που βυθίστηκε το σκάφος.

Στις εικόνες που δόθηκαν στην δημοσιότητα το πλοίο έχει εκκενωθεί και δεν υπάρχει πουθενά σωστική λέμβος, γεγονός που φαίνεται να στηρίζει τους ισχυρισμούς της Μόσχας, πως τα περισσότερα από 500 άτομα του πληρώματος απομακρύνθηκαν.

Μαίνονται οι μάχες γύρω από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη

24 ώρες μετά την εκπνοή του ρωσικού τελεσιγράφου για την παράδοση των τελευταίων Ουκρανών μαχητών της Μαριούπολης, οι μάχες στην περιοχή του εργοστασίου Azovstal μαίνονται.

Οι ρωσικές δυνάμεις αναφέρουν πως εντός του εργοστασίου βρίσκονται περισσότεροι από 2500 Ουκρανοί μαχητές, 400 εκ των οποίων ξένοι μισθοφόροι.

Το Κρεμλίνο εχθές ανακοίνωσε πως ο αστικός ιστός της πόλης ελέγχεται πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις. Οι δρόμοι του άλλοτε μεγάλου λιμανιού της Αζοφικής είναι γεμάτοι από σωρούς αμάχων. Ένα μείγμα απόγνωσης και τρόμου διακατέχει όσους έχουν καταφέρει να επιβιώσουν.

Πυραυλικές επιθέσεις σε Λβιβ & Χάρκοβο

Τα ρωσικά χτυπήματα συνεχίζονται σε όλα τα μέτωπα. Οι ρωσικοί πύραυλοι που χτύπησαν εχθές το Χάρκοβο σκόρπισαν πανικό και αίμα αμάχων.

Σήμερα ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν τα προάστια του Λβιβ στα δυτικά της Ουκρανίας πολύ κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον έξι νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Οι Ουκρανοί, από την πλευρά τους, λένε πως θα συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις να αμύνονται και να απωθούν τις ρωσικές δυνάμεις μέχρι την τελική επικράτηση.

Οι Ουκρανοί αποκαθηλώνουν ρωσικά αγάλματα & σύμβολα

Στη δημοσιότητα δόθηκε και βίντεο – ντοκουμέντο από τη φλεγόμενη ρωσική ναυαρχίδα πριν βυθιστεί.

Την ίδια ώρα, οι Ουκρανοί αποκαθηλώνουν ρωσικά αγάλματα και σύμβολα.

Όπως έγινε γνωστό, Ουκρανοί έριξαν το άγαλμα του στρατάρχη Ζούκοφ, του ανθρώπου που διέλυσε τις στρατιές των Ναζί στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Στο μέτωπο του πολέμου, πλέον, όπως όλα δείχνουν, η επόμενη μεγάλη μάχη θα γίνει στο Ντονμπάς.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/04/2022