Ελλάδα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραδέχτηκε ότι έψαχνε θανατηφόρες ουσίες στο διαδίκτυο

17.04.2022 | 20:01 Eνσωμάτωση

Η προφυλακισμένη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλά μέσα από τη φυλακή στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και Πάλι» και στη Σίσσυ Χρηστίδου, και για πρώτη φορά αποκαλύπτει ότι έψαχνε μέσα από το διαδίκτυο πληροφορίες για θανατηφόρες ουσίες.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Θανατηφόρες ουσίες και φαινοβαρβιτάλη μπορεί να είναι που έχω ψάξει εγώ, αλλά το τάμπλετ είναι συνδεδεμένο με το mail του κινητού μου. Δηλαδή ότι έχω ψάξει στο κινητό μου, είναι το ίδιο mail.

Σίσσυ Χρηστίδου: Εσύ λοιπόν άκουσες κάτι στο νοσοκομείο που αφορούσε μία ουσία και έψαξες αυτή την ουσία;

Ρ.Π: Ναι, ναι, ναι. Όχι άκουσα. Ήταν ουσία που μπήκε μέσα στην αγωγή της.

Σ.Χ.: Θυμάσαι ποια ουσία είναι αυτή;

Ρ.Π: Φαινοβαρβιτάλη.

Όπως υποστηρίζει ήθελε να διαπιστώσει από μόνη της, με τις δικές της ιατρικές γνώσεις, ποια ήταν η αγωγή που δινόταν στο παιδί και ας είχε δίπλα της εξειδικευμένους γιατρούς που έκαναν τα πάντα για να κρατήσουν στη ζωή την Τζωρτζίνα.

Ρ.Π: Ναι. Καταρχήν μέσα στην δικογραφία δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Τρεις μέρες πριν τον θάνατο της έχει ψαχτεί άλλη αναισθητική ουσία που χορήγησαν στην Τζωρτζίνα στην αγωγή της και προφανώς γιατί κάτι άκουσα για διαφημίσεις και τα λοιπά, από κάτω θα έβγαινε και η διαφήμιση της κεταμίνης την οποία δεν πρόσεξα εγώ ποτέ και.. δηλαδή, η αναζήτηση της κεταμίνης έχει γίνει μόνο την ημέρα της σύλληψης. Δεν έχει ξαναγίνει.

«Δεν ήξερα τι είναι κεταμίνη»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμμένει στην άποψή της ότι η κεταμίνη υπήρχε στο βαλιτσάκι των γιατρών στο παίδων αγλαια κυριακού. Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε καν τι είναι η κεταμίνη και ας την έχει προδώσει το tablet του παιδιού.

Ρ.Π: Έχω πει στην ομολογία μου πως την εξηγώ την κεταμίνη. Εγώ δεν την ήξερα την ουσία αυτή. Πρόσβαση δεν έχω πουθενά και αυτό φαίνεται σιγά- σιγά και θα φανεί μέχρι το τέλος της υπόθεσης, εγώ δεν έχω πρόσβαση και η κεταμίνη απ’ ό,τι είδα και από τις απαντήσεις του «Παίδων» στη δικογραφία και αυτά, είναι στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ που κατέβηκαν να διασωληνώσουν το παιδί.

Σ.Χ: Α, υπάρχει στο βαλιτσάκι τους μέσα, λες;

Ρ.Π: Η απάντησή τους αυτή είναι. Δεν είναι δική μου απάντηση. Η απάντηση του νοσοκομείου είναι μέσα στη δικογραφία.

Σ.Χ: Εγώ είδα ότι βγήκαν από το «Παίδων» και έκαναν μία ανακοίνωση ότι εμείς δεν χορηγήσαμε κεταμίνη.

Ρ.Π: Ναι, ναι. Δεν χορηγήσανε αλλά υπάρχει.

«Βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος», είχε αναφέρει στις αρχές Απριλίου ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων.

«Ή εγώ ή οι γιατροί»

Μέσα από την συνέντευξη της στο Mega, η προφυλακιστέα μητέρα, η μόνη που βρισκόταν στο δωμάτιο της 9χρονης Τζωρζίνας την ώρα που το παιδί υποτροπίασε, ενώ δεν θέλει να κατηγορήσει κανέναν όπως λέει, βάζει ξανά στο κάδρο των υπόπτων ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Και όπως λέει χαρακτηριστικά, ή εγώ ή αυτοί.

«Το έχω ξαναπεί και το είπα και στην ομολογία μου. Είναι κοινή λογική. Ήμασταν συγκεκριμένοι άνθρωποι μέσα στο δωμάτιό της. Εγώ, γιατροί και νοσηλευτές. Δεν υπήρχαμε άλλοι. Εγώ λέω δεν είμαι, οι γιατροί λένε δεν είναι, άρα κάποιος από τους δύο είναι. Αυτό θα φανεί, όποιος είναι θα φανεί. Αν είμαι εγώ θα φανεί», δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Στο τάμπλετ είχε πρόσβαση και ο Μάνος»

Στο επίμαχο τάμπλετ, όπως λέει, είχε πρόσβαση και ο Μάνος Δασκαλάκης ενώ στο νοσοκομείο το είχαν για να βλέπει παιδικά η Τζωρτζίνα.

Ρ.Π.: Και ο Μάνος που ήταν εκεί τις ώρες εκείνες αλλά γενικά δεν το χρησιμοποιήσμαε καθόλου εκείνες τις ημέρες γιατί είχαμε τηλεόραση. Οπότε την απασχολούσαμε, γιατί το τάμπλετ τους τελευταίους μήνες της το είχαμε απλά για να βλέπει παιδικά και διάφορα σήριαλ κοντά στο κρεβάτι της ή όπου καθόταν. Δεν το είχαμε για αναζητήσεις, ήταν δικό της το τάμπλετ.

Σ.Χ.: Γιατί το έβαλες στο μνήμα της Τζωτζίνας;

Ρ.Π.: Γιατί ήταν το αγαπημένο της από τότε που… η Τζωρτζίνα είχε δύο τάμπλετ. Είχε χαλάσει το πρώτο, της είχαμε πάρει καινούργιο, ήταν το αγαπημένο της. Πάντα έβαζα τα αγαπημένα και στα άλλα δύο παιδάκια έχω βάλει τα αγαπημένα.

Μέχρι και αυτή την ώρα η 33χρονη κατηγορούμενη δεν έχει κάνει αίτημα αποφυλάκισης. Όπως φαίνεται, υπάρχει δυσκολία στο να βρεθεί ειδικός πραγματογνώμονας που να αναλάβει να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς της.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/04/2022