Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία με κάλπες για την εκλογή προέδρου και κεντρικής επιτροπής

16.04.2022 | 14:04 Eνσωμάτωση

Συνεχίζεται σήμερα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και οι σύνεδροι καλούνται να ψηφίσουν είτε υπέρ της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για απευθείας εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, είτε την πρόταση που κατέθεσαν 14 στελέχη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από το Συνέδριο.

Η κάλπη θα πάρει τις δύο προτάσεις που έχουν πάρει αντιπαραθετικά, η μία αφορά στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για για απευθείας εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, είτε την πρόταση που κατέθεσαν 14 στελέχη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από το Συνέδριο.

Την Παρασκευή, στο Συνέδριο αποφασίστηκε, διά της ανατάσεως των χεριών, από το Συνέδριο να τεθούν αυτές οι δύο προτάσεις. ΑΠό την πλευρά της Ομπρέλας δόθηκε η πεποίθηση ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να έρθουν σημείο προς σημείο και ότι ανάμεσα στους συνέδρους, ναι μεν υπάρχουν αυτοί που θέλουν εκλογή από τα μέλη, αλλά όχι και της κεντρικής επιτροπής. Η πρόταση αυτή απερρίφθη άπό την ηγετική καθώς  υποστήριξαν ότι η πρόταση είναι ενιαία και δεν μπορεί να διασπαστεί.

ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ: «Ισχυρή εντολή για σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή»

Στο κρίσιμο ζήτημα των συνεργασιών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στο MEGA και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.  Ξεκαθάρισε ότι, όσο πιο δυνατό παορυσιαστεί το ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εκλογές, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να είναι επόμενος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/04/2022