Κόσμος

Πάσχα Καθολικών: Μία Ρωσίδα και μία Ουκρανή σήκωσαν τον Σταυρό του Μαρτυρίου

16.04.2022 | 13:00 Eνσωμάτωση

Μήνυμα υψηλού συμβολισμού στους εμπολέμους σε όλο τον κόσμο έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος, περιλαμβάνοντας στην αναπαράσταση των Θείων Παθών στο Βατικανό, δυο νοσηλεύτριες, η μία από την Ουκρανία και η άλλη από τη Ρωσία.

Στο Κίεβο δεν άρεσε καθόλου που οι δυο κοπέλες, Ουκρανή η μία, Ρωσίδα η άλλη, σήκωσαν μαζί το Σταυρό σε ένα τμήμα της διαδρομής από το Κολοσσαίο, κατά τη αναπαράσταση της πορείας του Ιησού προ το Γολγοθά.

«Απέναντι στο θάνατο, το πιο εύγλωττο είναι η σιωπή. Ας προσευχηθούμε όλοι σιωπηρά από καρδιάς για την ειρήνη στον κόσμο», ήταν το σύντομο σχόλιο του αφηγητή.

Το κείμενο θα ήταν μεγαλύτερο, με αναφορές στην ανάγκη για συμφιλίωση, όμως η ουκρανική ηγεσία έκανε διπλωματικό διάβημα στο Βατικανό, ενώ ο Ουνίτης αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για προσβολή ενόψει μάλιστα της νέας αιματηρής επίθεσης που ετοιμάζει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Όμως ο πάπας Φραγκίσκος στο τέλος της τελετής απηύθυνε ο ίδιος έκκληση για την ειρήνη, προσευχήθηκε, ώστε οι αντίπαλοι «να δώσουν τα χέρια, να προσφέρουν αμοιβαία συγχώρεση, να αφοπλιστεί το χέρι που ύψωσε αδελφός εναντίον αδελφού, έτσι ώστε εκεί που τώρα υπάρχει μίσος να πηγάσει η ομόνοια», όπως είπε.

Ο Πάπας έχει ήδη αποδοκιμάσει τη Ρωσία κάνοντας λόγο για εισβολή και επιθετικότητα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/04/2022