Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής

16.04.2022 | 20:38 Eνσωμάτωση

Με ανάταση των χειρών και σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η συντριπτική πλειοψηφία του συνεδρίου αποφάσισε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για απευθείας εκλογή από την κομματική βάση της ΚΕ και του προέδρου να τεθεί σε ψηφοφορία με κάλπη απέναντι στην αντιπρόταση των Τσακαλώτου Φίλη Βίτσα και Σκουρλέτη για εκλογή από το Συνέδριο.

Οι κάλπες άνοιξαν το μεσημέρι με τον Αλέξη Τσίπρα να ψηφίζει περικυκλωμένος από τους σύνεδρους που του ζητούσαν να βγουν μια μαζί του φωτογραφία.

Μετά την μάχη για το καταστατικό τα μέλη της Ομπρέλας άνοιξαν μέτωπο σήμερα με τον Παύλο Πολάκη.

Το κρεσέντο του πρώην αναπληρωτή υπουργού υγείας υπερ της πρότασης Τσίπρα για να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε η δεύτερη φορά να είναι αλλιώς κορυφώθηκε με αιχμές κατά της Ομπρέλας.

Στον κ. Πολάκη απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος: « Δεν μου έδωσε εντολή ο σύντροφος πρόεδρος να φτιάξω το αριστερό μου προφίλ. Να βγούμε από το δημοψήφισμα μου έδωσε εντολή. Ούτε μου έδωσε εντολή να έχω ένα facebook να κατηγορώ άλλους συντρόφους που θεωρώ ότι δεν έχουν αριστερή άποψη σαν εμένα».

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου και ΚΕ από τα μέλη του κόμματος αναπόφευκτα θα αποτελέσει και μια πρώτη καταγραφή των εσωκομματικών ισορροπιών και του συσχετισμού δυνάμεων μεταξύ των τάσεων και της Ομπρέλας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/04/2022