Κόσμος

Παγκόσμια ανησυχία από τις σκηνές χάους στην Σαγκάη

16.04.2022 | 20:33 Eνσωμάτωση

Στο κέντρο της πόλης της Σαγκάης, κάτοικοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι πέντε κτίρια έχουν μετατραπεί σε κέντρα απομόνωσης ασθενών κορωνοϊού. Αστυνομικοί με προστατευτικές στολές προχωρούν σε βίαιες συλλήψεις.

Οι σκηνές οργουελιανού θρίλερ που διαδραματίζονται στη Σαγκάη από τις 28 Μαρτίου δημιουργούν παγκόσμια ανησυχία και καχυποψία.

«Δεν καταλαβαίνουμε αυτό που βλέπουμε στη Σαγκάη. Κάνουν σαν να είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν την πανδημία. Υπάρχει η υπόθεση μήπως έχουν βρει κάτι που δεν μας έχουν πει», είπε στο MEGA ο Παναγής Γαλιατσάτος, καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Η Σαγκάη έχει τη μερίδα του λέοντος στα ημερήσια κρούσματα κόβιντ σε ολόκληρη την Κίνα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα 24791 ασυμπτωματικοί και 3 896 συμπτωματικοί ασθενείς. Από αυτούς, οι 19923 ασυμπτωματικοί και 3 590 συμπτωματικοί βρίσκονται μόνο στη Σαγκάη.

Οι φορείς απομονώνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους όπως αυτή η αίθουσα όπου περισσότεροι από 200 άνθρωποι, κοιμούνται σε ράντζα και στρώματα και, σύμφωνα με καταγγελίες, μοιράζονται μόλις 4 τουαλέτες.

Από χθες, Παρασκευή, σε καθεστώς αυστηρού λοκτνάουν τίθενται, μετά τη Σαγκάη, η πόλη Ζενγκζου στην Κεντρική Κίνα, που αποτελεί σημαντική οικονομική και βιομηχανική ζώνη, αλλά και η πόλη Σιάν στο βορρά.

Ακόμα περισσότερο εξαπλώνονται οι φόβοι για τις οικονομικές επιπτώσεις του αυστηρού lockdown. Οι ελλείψεις στην παγκόσμια αγορά ίσως αρχίσουν να φαίνονται τις επόμενες εβδομάδες, καθώς από τα τέλη Μαρτίου, το ένα μετά το άλλο, παραλύουν τα μεγαλύτερα οικονομικά και βιομηχανικά κέντρα της Κίνας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/04/2022