Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγματα για συνεργασίες και αυτοκριτική από τον Αλέξη Τσίπρα

15.04.2022 | 20:32 Eνσωμάτωση

Προεκλογική συγκέντρωση θύμισε η έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε το γάντι στον Νίκο Ανδρουλάκη να ανοίξει τα χαρτιά του, με το ΚΙΝΑΛ να απαντά ότι ο ελληνικός λαός έχει κρίνει τη διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και τώρα βιώνει τη συνέχεια αστοχιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η έναρξη του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ προσιδίαζε περισσότερο με κεντρική προεκλογική εκδήλωση. Ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο το σύνθημα για πολιτική αλλαγή σήμανε και την έναρξη όπως είπε της αντίστροφης μέτρησης για το σχηματισμό της προοδευτικής κυβέρνησης στις εκλογές με την απλή αναλογική.

Με τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης συνεργασίας του σοσιαλιστή πρωθυπορυγού της Ισπασνίας Πέδρο Σάντσεθ να καλούν σε συνεργασία τις προοδευτικές δυνάμεις ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε ευθέως το γάντι στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον κάλεσε να ανοίξει τα χαρτιά του.

«Ο ελληνικός λαός έχει κρίνει τη διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Τώρα βιώνει και τη συνέχεια αστοχιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αντί να λύσουν προβλήματα, άθροισαν καινούργια», ανέφερε το ΚΙΝΑΛ.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε υπερήφανος για τα πεπραγμένα την τετραετία 15-19 με αποκορύφωμα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο κύριος Μητσοτάκης δεν είναι ένας άνθρωπος που προκαλεί ατυχία. Είναι ένας άνθρωπος που ασπάζεται ατυχείς πολιτικές. Πολιτικές που προκαλούν καταστροφή. Είναι ο Πρωθυπουργός εργολάβος που από την πρώτη στιγμή γνώριζε πολύ καλά ποια δουλειά έπρεπε να κάνει», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεκαπέντε χρόνια από τότε που έγινε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται με τα ίδια ακριβώς συνθήματα. Μια φιγούρα του χθες και ο ίδιος και οι πρωταγωνιστές της πρώτης γραμμής», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Κρίσιμη θεωρείται για την πορεία του Συνεδρίου η ψηφοφορία με κάλπες για την απευθείας εκλογή Προέδρου και ΚΕ απευθείας από το σύνολο των μελών του κόμματος με την Ομπρέλα να καταθέτει δική της πρόταση για εκλογή από τους συνέδρους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/04/2022