Ελλάδα

Coca Cola: Παρέδωσε έργο αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών της Βαρυμπόμπης και του Τατοΐου

15.04.2022 | 20:40 Eνσωμάτωση

Έργα αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών της Βαρυμπόμπης και του Τατοϊου παρέδωσε η Coca-Cola. Η δωρεά ύψους 1,8 εκ. ευρώ θωρακίζει τις εκτάσεις που κάηκαν και υποβοηθά τη φυσική αναγέννηση του δάσους.

Το μεγαλύτερο έργο αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών στον νομό Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή Βαρυμπόμπης – Τατοΐου παρέδωσε η Coca-Cola στην Ελλάδα.

Το έργο αποκατάστασης 7715 στρεμμάτων, είναι ύψους 1,8 εκατ. ευρώ και παρέχει την αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική θωράκιση, επιτρέποντας τη φυσική αναγέννηση του δάσους.

Για την Coca-Cola στην Ελλάδα, η συμβολή στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αποτελεί βασική προτεραιότητα της στρατηγικής της για βιώσιμη ανάπτυξη, με την οποία συνδέεται και η συγκεκριμένη δωρεά.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Coca-Cola και την Τρία Έψιλον, και τις δύο εταιρείες, γι’ αυτή τη σημαντική κοινωνική προσφορά την οποία έκαναν, με τρόπο ώστε αυτές οι περιοχές πολύ γρήγορα να αποκατασταθούν και να αποδοθούν πίσω στους Έλληνες πολίτες» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Όλοι εμείς στην Coca-Cola Τρία Έψιλον και στην Coca-Cola Hellas είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που σήμερα ως ανάδοχος παραδίδουμε αυτό το έργο που συμβάλλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές που όλοι βιώσαμε τον Αύγουστο του 2021. Στόχος μας να εξασφαλίσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον» δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola 3E, Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς.

«Με άξονα τη στρατηγική μας για βιώσιμη ανάπτυξη θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε δράσεις με θετικό αντίκτυπο στον άνθρωπο, στην κοινωνία και το περιβάλλον» δήλωσε η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων,Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης της The Coca-Cola Company για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Μαρία Τζελέπη.

Η συνολική πορεία των εργασιών για την αποκατάσταση και την προστασία της φύσης στην περιοχή, αποτυπώθηκε σε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με πρωταγωνιστές όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου, υπενθυμίζοντας μας πως η ελπίδα για την αναγέννηση της φύσης παραμένει πάντα ζωντανή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/04/2022