Ελλάδα

Νέα ένταση στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, με εκρηκτικούς διαλόγους

15.04.2022 | 20:32 Eνσωμάτωση

Ο συνήγορος του σκηνοθέτη Αλέξης Κούγιας εξέτασε τον δεύτερο άντρα Αιγυπτιακής καταγωγής που κατηγορεί τον Λιγνάδη για βιασμό.

Μήνυση για ψευδή κατάθεση στο ακροατήριο κατέθεσε ο Δημήτρης Λιγνάδης σε βάρος του 25χρονου με καταγωγή από την Αίγυπτο, που τον έχει καταγγείλει για βιασμό, τον Ιούλιο του 2015, σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο.

«Αντιλαμβάνεστε ότι και ο δεύτερος φερόμενος ως δήθεν βιαστής από το Λιγνάδη είναι ένας αδίστακτος ψεύδορκος μάρτυρας γι΄αυτό άλλωστε και τον μηνύσαμε στο τέλος της διαδικασίας για 12 χοντροκομμένα ψέματα που είπε», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του σκηνοθέτη.

Ο καταγγέλλων δέχθηκε επί τρεις συνεδριάσεις «βροχή» ερωτήσεων για τους ισχυρισμούς του από τον Αλέξη Κούγια.

«Ήμουν ερωτευμένος»

Ο κ. Κούγιας εστίασε στο γεγονός ότι πέντε μήνες μετά τον καταγγελλόμενο βιασμό του, ο μάρτυρας έμεινε στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη για ένα διάστημα 20 ημερών.

Αλέξης Κούγιας: Γιατί μείνατε με τον κατηγορούμενο;

Καταγγέλων: Ήμουν ερωτευμένος.

Αλέξης Κούγιας: Γιατί πήγατε στον Λιγνάδη; Γιατί δεν πήγατε στον φίλο σας;

Καταγγέλων: Γιατί ο κατηγορούμενος μου ήρθε πρώτος στο μυαλό.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και συμμαθητής του φερόμενου θύματος ο οποίος υποστήριξε ότι είχε πάει εκδρομή στην Επίδαυρο με τον Δημ Λιγνάδη και τον φίλο του, χωρίς να αντιληφθεί, τότε, τον καταγγελλόμενο βιασμό.

Πρόεδρος: Ο μηνυτής ισχυρίζεται ότι είχε ξεχάσει κάποια πράγματα και εσείς τον βοηθήσατε να θυμηθεί.

Μάρτυρας: Ναι με πήρε μου είπε τι έγινε και ζήτησε βοήθεια να θυμηθεί. Σοκαρίστηκα και ήθελα να τον βοηθήσω να βρει ημερομηνίες.

Πρόεδρος: Γιατί τον πιστέψατε;

Μάρτυρας: Το είδα στα μάτια του. Όταν μιλούσε ήταν σαν να ζούσε πάλι το γεγονός.

Ο εισαγγελέας της έδρας-πάντως-ζήτησε να απορριφθεί από το δικαστήριο το αίτημα της υπεράσπισης να εξεταστεί το κινητό του καταγγέλλοντος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/04/2022