Κόσμος

Σκληρό ντέρμπι Μακρόν – Λεπέν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών

10.04.2022 | 19:52 Eνσωμάτωση

Με την σύζυγό του προσήλθε στο εκλογικό κέντρο ο Εμμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας την αγωνία του για την αποχή, τη στιγμή που η ακροδεξιά αντιπαλός του Μαρί Λεπέν τόνιζε ότι αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν την πορεία της χώρας για τα επόμενα 50 χρόνια.

Χειραψίες και χαμόγελα αισιοδοξίας μοίρασε ο Εμανουέλ Μακρόν προσερχόμενος το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο, με τη σύζυγό του. Καθώς ψήφιζε μαζί με την Μπριζίτ, δεν έκρυψε την αγωνία του για τη συμμετοχή των πολιτών…

Η ακροδεξιά αντίπαλός του Μαρίν Λεπέν μείωσε σημαντικά τη δημοσκοπική ψαλίδα στις τελευταίες ημέρες της εκστρατείας και διεκδικεί την πρωτιά στα όρια του στατιστικού λάθους.

«Αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν την πορεία μας όχι μόνο για την επόμενη πενταετία αλλά για τα επόμενα 50 χρόνια», δήλωσε η Μαρί Λεπέν.

Για την τρίτη θέση προαλείφεται ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν Λικ Μελανσόν, ενώ για την τέταρτη κονταροχτυπιούνται η δεξιά Βαλερί Πεκρές που αρνείται να στηρίξει τον Μακρόν στο δεύτερο γύρο και ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται απόψε και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των exit poll.

Η αποχή, οι αναποφάσιστοι καθώς και οι συνεργασίες θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα σε δυο εβδομάδες.

Η αύξηση του κόστους ζωής μετά και τον πόλεμο στην Ουκρανία, το μεταναστευτικό καθώς και τα σχέδια για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, θα βαρύνουν στις αποφάσεις των Γάλλων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/04/2022