Αθλητικά

Ολυμπιακός: Πλήθος κόσμου στον φιλικό αγώνα με τη Σαχτάρ Ντονέτσκ

10.04.2022 | 20:31 Eνσωμάτωση

Μήνυμα ειρήνης κατά της ρωσικής εισβολής στάλθηκε χθες από το γήπεδο Καραϊσκάκη με τον φιλικό αγώνα που διοργάνωσε ο Ολυμπιακός με τη Σαχτάρ Ντονέτσκ της Ουκρανίας.

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Σαχτάρ θα δώσει σειρά φιλικών παιχνιδιών με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου αλλά και τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τις δύο ομάδες υποδέχθηκαν στο γήπεδο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο Ουκρανός πρέσβης στην Αθήνα, Σεργκέι Σουτένκο, ο οποίος δήλωσε:

«Είμαι πραγματικά ευγνώμων στην ελληνική πλευρά για αυτό το εναρκτήριο παιχνίδι, το πρώτο σε μια σειρά φιλικών και φιλανθρωπικών παιχνιδιών και πραγματικά εκτιμούμε την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη φιλοξενία της ομάδας μας, της Σαχτάρ, για αυτό το φιλανθρωπικό παιχνίδι».

Ανάμεσα στους χιλιάδες φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι, οι περισσότεροι μαζί με τα παιδιά τους, βρέθηκαν και πολλές προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής της χώρας, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Οικονόμου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Νότης Μηταράκης κ.α.

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, η Ουκρανή καλλιτέχνις, Όλια Πολιάκοβα, ερμήνευσε τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας και συγκίνησε τους φιλάθλους.

Στο γήπεδο, μια κερκίδα είχε καλυφθεί με παιχνίδια στην μνήμη των εκατοντάδων μικρών παιδιών που έχουν χαθεί εξαιτίας του πολέμου.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης με τους παίχτες των δύο ομάδων αγκαλιασμένοι να στέλνουν το δικό τους μήνυμα για το τέλος του πολέμου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/04/2022