Ελλάδα

Ο αργός και βασανιστικός θάνατος της Τζωρτζίνας

10.04.2022 | 20:36 Eνσωμάτωση

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, τα ιατρικά έγγραφα δείχνουν ότι στη Τζωρτζίνα είχαν χορηγηθεί και άλλες ουσίες από κάποιον και έπεφτε το οξυγόνο του παιδιού. Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στο MEGA και εξήγησε τι προκαλούν αυτές οι ουσίες.

«Αυτές οι ουσίες προκαλούν την καταστολή του αναπνευστικού κέντρου. Το παιδί χάνει τον φυσιολογικό ρυθμό αναπνοής, ουσιαστικά να πνίγεται από μόνο του. Το οξυγόνο δεν μπορεί να φτάσει στην καρδιά και η καρδιά αρχίζει να εμφανίζει βραδυκαρδίες, οπότε και καταστέλεται η εγκεφαλική λειτουργία. Μετά υπήρχε μία αυτόματη επιστροφή του παιδιού στη φυσική αναπνευστική και καρδιακή λειτουργία. Αυτό επαναλαμβανόταν κάθε φορά που της χορηγούταν τέτοια ουσία», δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Σχετικά με τη μυδρίαση που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα εξήγησε: «Η μυδρίαση μπορεί να προκληθεί ως παρενέργεια των αναισθητικών φαρμάκων, αλλά και ως μία έκφραση του εγκεφάλου στη χαμηλή ποσότητα οξυγόνου. Όταν βρεθεί δηλαδή σε επίπεδο υποξίας μπορεί να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο, να φανεί αυτή η διαστολή της κόρης που δεν αντιδρά στο φως, που αποκαλούμε μυδρίαση».

Ο κ. Γαλεντέρης τόνισε πως η περιγραφή των επεισοδίων της Τζωρτζίνας είναι συμβατή με τη χορήγηση αναισθητικών φαρμάκων και τοξικών δόσεων.

Σχετικά με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών η εκτίμησή του είναι πως ο θάνατος της Ίριδας οφείλεται σε ασφυξία.

«Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν γενετικά νοσήματα που να δικαιολογούν τέτοιους θανάτους, ούτε παθολογικά αίτια, ο ρποσανατολισμ΄ςο των ιατροδικαστών κατευθύνεται προς μία εξωγενή αιτία που προκάλεσε τον θάνατο, είτε με χορήγηση τοξικής ουσίας είτε ασφυξίας. Η ασφυκία είναι πιο συμβατή στην αιτία θανάτου του βρέφους», δήλωσε.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/04/2022