Οικονομία

Πάσχα: «Χρυσό» το παραδοσιακό τραπέζι λόγω ανατιμήσεων

10.04.2022 | 20:37 Eνσωμάτωση

Αντιμέτωποι με το ακριβότερο πασχαλινό τραπέζι των τελευταίων χρόνων βρίσκονται οι καταναλωτές, καθώς οι τιμές που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά βρίσκονται στα ύψη.

«Πανάκριβα όλα. Πώς θα το κάνουμε το πασχαλινό τραπέζι όταν δεν υπάρχει χρήμα;».

Στα ύψη οι τιμές σε προϊόντα που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πασχαλινό τραπέζι. 20% πάνω αναμένεται να βρουν οι καταναλωτές τον παραδοσιακό οβελία.

«Αυτήν την στιγμή οι τιμές είναι στα 11 με 12 ευρώ στο αρνί και το κατσίκι, είναι ενδεικτικό γιατί υπάρχει περίπτωση να ανεβούν το επόμενο διάστημα».

Σημαντικές είναι οι αυξήσεις στα οπωροκηπευτικά και τα φρούτα που φτάνουν κατά μέσο όρο ακόμα και το 15%. με ορισμένα είδη να ξεπερνούν το 50%, οι αυξήσεις σε τυροκομικά ξεπερνούν το 7%, σε σοκολατοειδή και αρτοσκευάσματα, όπως τα τσουρέκια και τα κουλουράκια, ξεκινούν από 7% και φθάνουν μέχρι και 15%.

Τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το σενάριο της μειώσεως του ΦΠΑ εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών. Εξ όσων γνωρίζω είναι για 6%».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού θα είναι από τα υψηλότερα των τελευταίων ετών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/04/2022