Ελλάδα

Παρατεταμένη χρήση αναισθητικών ουσιών δείχνουν τα επεισόδια της Τζωρτζίνας

10.04.2022 | 19:59 Eνσωμάτωση

Οι νέες αποκαλύψεις δείχνουν ότι η Τζωρτζίνα βασανίστηκε πριν το θάνατό της. Το παιδί όχι μόνο είχε μείνει τετραπληγικό από ουσίες που της χορηγούνταν, αλλά πριν τον θάνατο της, της χορηγούνταν ουσίες που της δημιουργούσαν πότε ταχυκαρδίες και πότε βραδυκαρδίες.

Σε νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας προχώρησε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής», ιατροί από την Πάτρα, πριν από τον εντοπισμό της κεταμίνης, απέδιδαν κάποια από τα περίεργα επεισόδια της Τζωρτζίνας στη χορήγηση αναισθητικών φαρμάκων.

Η Τζωρτζίνα, σύμφωνα με την εφημερίδα, σε τουλάχιστον 10-12 περιπτώσεις εμφάνισε αιφνιδιαστικά ταχυκαρδίες και βραδυκαρδίες άγνωστης προέλευσης.

Οι γιατροί από την Πάτρα, που σκοπεύουν να καταθέσουν στην 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, ενώ φέρεται να έχουν ενημερώσει και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, έχουν συντάξει τα έγγραφα προ πολλών μηνών και αποδίδουν τα επεισόδια αυτά σε πιθανή στέρηση οξυγόνου μέσω χορήγησης αναισθητικής ουσίας που προκαλούσε σε όλες τις περιπτώσεις τα δυσεξήγητα επεισόδια.

«Φαίνεται ότι και η κεταμίνη σε αυτή τη θανατηφόρο δόση ήταν η χαριστική βολή, προφανώς οι προηγούμενες δόσεις δεν ήταν το ίδιο. Ή έγινε διαφορετική χρήση, διαφορετικών φαρμάκων ή επέδρασαν και κάποιοι άλλοι εξωγενείς παράγοντες όπως για παράδειγμα αυτό που φαίνεται ότι έχει επιδράσει στα δύο πρώτα παιδιά», δήλωσε στο MEGA ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Αποκλείοντας λοιπόν όλα τα κληρονομικά νοσήματα και τα παθολογικά, η δηλητηρίαση διά της κεταμίνης μπορεί να εξηγήσει επεισόδια σπασμών, ταχυκαρδίας, γαστρεντερικές διαταραχές και επεισόδια αμνησίας μετά τον ύπνο και εφιαλτών», δήλωσε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Αποκαλυπτική φωτογραφία από το μόνιτορ της Τζωρτζίνας

Αποκαλυπτική είναι κι η εικόνα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος από το μόνιτορ νοσηλείας της Τζωρτζίνας όταν το παιδι νοσηλευόταν στην εντατική.

«Οι σφυγμοί της Τζωρτζίνας είναι περίπου 90 το λεπτό, δηλαδή απολύτως κανονικοί. Το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα χωρίς εκφορτίσεις, χωρίς νοσολογικά κύματα. Ο κορεσμός οξυγόνου περίπου 97% φυσιολογικός, χωρίς υποξυγοναιμία. Επιπλέον, οι αναπνοές, ρυθμικές, χωρίς μεταβολές, χωρίς βραδύνοια», αναφέρουν οι γιατροί στο «Βήμα της Κυριακής».

Η εικόνα του μόνιτορ δείχνει ότι η 9χρονη δεν αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα όταν ήταν υπό την επιτήρηση των γιατρών και χωρίς την μητέρα της.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/04/2022