Ελλάδα

Κατέθεσε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Πατρών: «Αγωνιστήκαμε για την Τζωρτζίνα, η αγκαλιά μας δεν ήταν αρκετή»

08.04.2022 | 19:51 Eνσωμάτωση

Τέσσερις μέρες μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου οι ανακριτικές αρχές προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, αλλά και να ρίξουν φως στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών.

Στην ανακρίτρια καταθέτουν οι γιατροί του άτυχου κοριτσιού, ενώ την ίδια στιγμή αναζητείται η διαδρομή της κεταμίνης αλλά και τα όσα πιθανόν να κρύβονται στο τάμπλετ που θάφτηκε μαζί με τη Τζωρτζίνα.

Ο γιατρός Ανδρεάς Ηλιάδης, Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου που  πάλεψε όσο κανείς άλλος να κρατήσει στη ζωή την Τζωρτζίνα κατέθεσε σήμερα στην ανακρίτρια. Εμφανώς συγκινημένος και συγκλονισμένος για τον θάνατο του παιδιού μίλησε για τα όσα δραματικά εξελίχθηκαν κατά την διάρκεια της νοσηλείας της.

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο», δήλωσε.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, είναι ο άνθρωπος που έσωσε τη ζωή της Τζωρτζίνας προσπαθώντας επί 55 λεπτά να την επαναφέρει τη ζωή. Τότε πίστεψε μαζί με την ομάδα του ότι θωράκισε την 9χρονη, για την οποία μιλάει με αγάπη.

«Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ο, τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

Βγαίνοντας από το γραφείο της ανακρίτριας δηλώνει επιτέλους ήρεμος που ο θάνατος της Τζωρτζίνας φαίνεται να ξεδιαλύνεται.

«Είπα όλη την αλήθεια αυτά που έπρεπε να πω στην κυρία ανακρίτρια, νιώθω ήρεμος ότι άσκησα την υποχρέωση που έχω ως γιατρός θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά . Δυστυχώς ξαναλέω η αγκαλιά μας δεν ήταν αρκετή για τη Τζωρτζίνα. Θέλω να πιστεύω ότι είναι το τελευταίο παιδί».

Εντολή για ανάσυρση του τάμπλετ

Μετά τις τελεταίες αποκαλύψεις η 18η τακτική ανακρίτρια έδωσε εντολή για ανάσυρση του τάμπλετ της Τζωρτζίνας, το οποίο η 33χρονη έθαψε μαζί με το ίδιο της το σπλάχνο.

Σε αυτό οι αρχές θα ερευνήσουν αν υπάρχουν ίχνη από αναζητήσεις της Πισπιρίγκου για παράνομα σκευάσματα όπως η κεταμίνη, καθώς και πιθανές συνομιλίες της με άλλα πρόσωπα.

Η ίδια πάντως από τις φυλακές φαίνεται να είπε στους οικίους της ότι το τάμπλετ δεν θα δείξει τίποτα.

«Δεν θα βγάλει κάτι η ανάσυρση του tablet από τον τάφο της Τζωρτζίνας», δήλωσε η 33χρονη.

Με αγωνία όμως αναμένονται και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους της Μελένας και της Ίριδας. Για μια ακόμη φορά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλάει ξεκάθαρα για ασφυκτικό θάνατο.

Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος των συγγενών της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη επεσήμανε ότι έχει καταθέσει αίτηση εκταφής της Ευγενίας Κούτρα, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου της.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/04/2022