Πολιτική

«Καμπανάκι» Τσίπρα για εκτίναξη του χρέους εν μέσω κοινωνικής έκρηξης

08.04.2022 | 20:36 Eνσωμάτωση

Στην ακρίβεια αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών και την παρουσιάστρια του MEGA Δώρα Αναγνωστόπουλου λέγοντας πως στο δικό του σπίτι ο λογαριασμός της ΔΕΗ ήρθε διπλάσιος, από 200 ευρώ, πάνω από 400, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη νέου μείγματος ενεργειακής πολιτικής.

Kαμπανάκι για το θέμα του χρέους εν μέσω φόβου για κοινωνική έκρηξη χτύπησε ο Αλέξης Τσίπρας στο φόρουμ των δελφών, ζητώντας ευρωπαική λύση με παράταση της ρήτρας διαφυγής και έκδοση ευρωομολόγου.

«Αν δεν υπάρξουν αυτά φοβάμαι ότι θα έχουμε δευτερογενείς κρίσεις,τόσο σε ό,τι αφορά το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος στη χώρα μας» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο του Mega Δώρα Αναγνωστοπούλου για την ενεργειακή κρίση και τη ΔΕΗ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη για πλαφόν στις τιμές χονδρικής και λιανικής αλλά και άμεση φορολόγηση των ουρανοκατέβατων όπως είπε κερδών των παραγωγών ενέργειας.

Δώρα Αναγνωστοπούλου: Πόσο σας ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ κ. πρόεδρε;

Αλέξης Τσίπρας: Από 200 ευρώ, 400 ευρώ. Εγώ έχω τη δυνατότητα αλλά οι περισσότερες οικογένειες, όχι.

«Ακόμα μετράνε να δούνε πόσα είναι αυτά τα ουρανοκατέβατα κέρδη. Νομίζω έχουν χάσει το μέτρημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Αναφέρθηκε και στη δήλωσή του ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου παρέλαβε δημοσιονομικό χάος από τον Κώστα Καραμανλή.

«Η δήλωσή μου αυτή είναι μια καταγραφή της πραγματικότητας. H κυβέρνηση Καραμανλή παρέδωσε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τότε του Γιώργου Παπανδρέου ένα έλλειμμα το οποίο ήταν πρωτόγνωρο» εξήγησε.

Ενόψει της απλής αναλογικής κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

«Πρέπει τα κόμματα αυτά τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά να πάρουν και μία θέση πάνω σε αυτά τα ζητήματα της πολιτικής όχι γενικά και να ανοίξουν τα χαρτιά τους . Όχι το βράδυ των εκλογών. Με απλή αναλογική πριν τις εκλογές πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στο στοίχημα της εκλογής προεδρου και κεντρικής επιτροπής από τη βάση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/04/2022