Κόσμος

Τραγωδία στο Κίεβο: Ανασύρουν νεκρούς από ομαδικούς τάφους για να γίνει η αναγνώριση

08.04.2022 | 20:29 Eνσωμάτωση

Σωροί αμάχων από τον μαζικό τάφο στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Μπούτσα ανασύρονται από τις ουκρανικές αρχές προκειμένου να αναγνωριστούν αλλά και να ελεγχθούν από ειδικά κλιμάκια για πιθανά εγκλήματα πολέμου από την πλευρά των ρωσικών δυνάμεων εισβολής.

Μία μητέρα με την κόρη της καρτερικά περιμένουν κάτω από την βροχή. Αδυνατούν να συλλάβουν την φρίκη που αντικρίζουν με τα ίδια τους τα μάτια. Εύχονται ο δικός τους άνθρωπος να μην είναι ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της ρωσικής θηριωδίας.

Εκατοντάδες οικογένειες βρέθηκαν σήμερα στον ομαδικό τάφο της Μπούτσα χωρίς όμως να πάρουν απαντήσεις. Οι Ουκρανικές αρχές υπογραμμίζουν πως η διαδικασία θα είναι μακρά καθώς πρέπει να εξεταστούν εξονυχιστικά όλες οι σωροί πριν προχωρήσει η διαδικασία αναγνώρισής τους.

Στην Μπούτσα σήμερα βρέθηκε και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δεν μπόρεσε να κρύψει τον τρόμο για όσα αντίκρυσε λίγα μόλις χιλιόμτερα από την Ουκρανική πρωτεύουσα.

«Εδώ στην Μπούτσα είδαμε την ανθρωπιά να διαλύεται και ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί με τους ανθρώπους της Μπούτσα και τους συγγενείς τους, που μάχονται για τα σύνορα της Ευρώπης, για την ανθρωπότητα, για την δημοκρατία και για αυτό είμαστε δίπλα τους σε αυτή την σημαντική μάχη», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Μόσχα εξακολουθεί να αρνείται πως οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε σφαγή αμάχων. Για πρώτη φορά εχθές το Κρεμλίνο παραδέχθηκε πως οι απώλειες στην Ουκρανία είναι σημαντικές και για την Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας στην τελευταία του ενημέρωση στις 25 Μαρτίου κάνει λόγο για 1,351 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/04/2022