Κόσμος

Το MEGA στο Κίεβο: Εκατοντάδες αγνοούμενοι στο Γκοστόμελ μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων

07.04.2022 | 20:27 Eνσωμάτωση

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από τις βομβαρδισμένες πόλεις της Ουκρανίας

Το Γκοστόμελ στα βορειοδυτικά του Κιέβου έγινε από τις πρώτες ώρες του πολέμου στόχος των ρωσικών δυνάμεων…

Η Βελίκα Καραβάλτσιου και ο Θοδωρής Ρωμανέας βρέθηκαν στην πόλη που διαθέτει ένα από τα σημαντικότερα στρατιωτικά αεροδρόμια του Κιέβου. Μόνο χάος και θάνατο έχουν αφήσει πίσω τους οι εισβολείς. Οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν πως στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν και εκατοντάδες αγνοούμενοι.

Τριανταπέντε ημέρες έμειναν στο Γκοστόμελ οι Ρώσοι και όταν οι Ουκρανοί ανέκτησαν τον έλεγχο η πόλη ήταν λεηλατημένη. Οι κάτοικοι σιγά σιγά αρχίζουν να βγαίνουν από τα καταφύγια όπου κρύβονταν για 30 περίπου ημέρες και αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 400 αγνοούμενοι μεταξύ αυτών ο σύζυγος αλλά και ο γιος της γιατρού της πόλης η οποία τους αναζητά μοιράζοντας ένα χαρτάκι. Οι έρευνες θα συνεχιστούν πόρτα πόρτα προκειμένου να εντοπιστούν νεκροί ή ζωντανοί σε κελάρια και υπόγεια.

Ο δήμαρχος της περιοχής είναι ένα από τα θύματα της ρωσικής εισβολής, όπως λέει στο MEGA αυτόπτης μάρτυρας, κάτοικος της πόλης.

«Από θεία πρόνοια βγήκα από το σπίτι πέντε λεπτά πριν το χτυπήσουν. Ο δήμαρχος δολοφονήθηκε εκείνη τη στιγμή. Τον πυροβόλησε ελεύθερος σκοπευτής», δήλωσε κάτοικος της πόλης.

Οι ρωσικές δυνάμεις μπαίνοντας στο Γκοστόμελ έβγαλαν τους αμάχους από τα σπίτια τους και τους έστειλαν να μείνουν στα υπόγεια σε άθλιες συνθήκες. Πυροβολούσαν τις πόρτες των διαμερισμάτων τους για να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ανταπέδωσαν την “φιλοξενία” βομβαρδίζοντας τα συγκεκριμένα σπίτια.

Οι εικόνες με νεκρούς αμάχους στα δυτικά του Κιέβου εξακολουθούν να σοκάρουν. Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα και από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών από τις Βρυξέλλες.

Μαζικά εγκαταλείπουν οι Ουκρανοί τις περιοχές στα ανατολικά της χώρας, με τις ρωσικές δυνάμεις να ενισχύονται στο Ντομπάς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/04/2022