Ελλάδα

«Παπανικολάου»: Δεύτερος νεκρός από τη φωτιά – Κατέληξε 52χρονος τραυματίας

07.04.2022 | 20:35 Eνσωμάτωση

Δύο είναι τελικά οι νεκροί από τη φωτιά που ξέσπασε μέσα σε θάλαμο Covid του νοσοκομείου «Παπανικολάου», καθώς, εκτός από τον 79χρονο που εξαϋλώθηκε, σήμερα κατέληξε και ο 52χρονος ασθενής που έφερε σοβαρά εγκαύματα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της κλινικής, που μετέφερε τα τελευταία λόγια του 52χρονου, η φωτιά ξέσπασε όταν το κινητό που κρατούσε εξερράγη...

Συνεχίζεται η τραγωδία από την πυρκαγιά στην κλινική Covid του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Σήμερα το πρωί κατέληξε ένας από τους τραυματίες, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε δύο.

«Δυστυχώς, ο δεύτερος διασωθείς χτες, αυτός που κυριολεκτικά καιγόταν στο πρόσωπο, στα χέρια και στα πόδια, στο τέλος κατέληξε και έτσι έχουμε και δεύτερο νεκρό» δήλωσε ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής, Σταύρος Τρύφων.

Πώς ξέσπασε η φωτιά;

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος ο ασθενής πριν καταλήξει, η φωτιά ξεκίνησε όταν το κινητό που κρατούσε στα χέρια του εξερράγη.

«O ασθενής είπε ότι έσκασε το κινητό στο χέρι μου και πήρα φωτιά, αυτή ήταν η τελευταία του μαρτυρία» ανέφερε ο Σταύρος Τρύφων.

Νοσηλεύτρια του νοσοκομείου καταγγέλει πως υπήρχαν επιτοίχιες διαρροές από το δίκτυο οξυγόνου στον συγκεκριμένο θάλαμο.

«Υπήρχαν επιτοίχιες διαρροές, στο συγκεκριμένο θάλαμο υπήρχε για πολλούς μήνες, και εγώ έλεγα θα καούμε, κάποια στιγμή θα καούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά η νοσηλεύτρια.

Σε καλύτερη κατάσταση, νοσηλεύεται ο τρίτος εγκαυματίας ενώ συνεχίζονται να νοσηλεύόνται δύο νοσηλεύτριες με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι έρευνες για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς συνεχίζονται, ενώ αναμένεται να επιβεβαιωθούν σύντομα από την πυροσβεστική.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/04/2022