Οικονομία

Polygreen: Η κυκλική οικονομία και ο πολιτισμός συναντιούνται στους Δελφούς

05.04.2022 | 20:39 Eνσωμάτωση

Ένα χώρο όπου συναντώνται η πολιτιστική δημιουργία με τη φροντίδα για το περιβάλλον, δημιούργησε στους Δελφούς η εταιρία Polygreen. Ο νέος χώρος θα λειτουργεί ως παγκόσμιο κέντρο κυκλικής οικονομίας, ενώ θα αξιοποιηθεί και για τη φιλοξενία καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα εμπνευστούν από το τοπίο και θα δημιουργήσουν έργα σύγχρονης τέχνης.

Το Παγκόσμιο Κέντρο για την Κυκλική Οικονομία και τον Πολιτισμό «π» εγκαινίασε στους Δελφούς η Polygreen, εταιρεία ηγέτης στους τομείς της κυκλικής οικονομίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο ομορφότερο μπαλκόνι των Δελφών, στο ιστορικό Τουριστικό Περίπτερο Αγίου Λουκά , το οποίο σχεδίασαν και δημιούργησαν οι κορυφαίοι Έλληνες αρχιτέκτονες Δημήτρης και Πέτρος Πικιώνης και ανακατασκεύασε η Polygreen, στεγάζεται πλέον ένας δυναμικός χώρος, όπου ο πολιτισμός θα συναντά την φροντίδα για το περιβάλλον.

«Μελέτες έχουν δείξει ότι το να πάμε σε μια κυκλική οικονομία έχουμε μείωση εκπομπών CO2 μέχρι και 70%», δήλωσε ο Θανάσης Πολυχρονόπουλος, Ιδρυτής & Διευθύνων σύμβουλος Polygreen.

Ο νέος χώρος θα λειτουργήσει ως ένα παγκόσμιο κέντρο κυκλικής οικονομίας, το οποίο παράλληλα, θα αξιοποιηθεί από τον μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό οργανισμό PCAI (Polygreen Culture and Art Initiative), προκειμένου να φιλοξενήσει καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα εμπνευστούν από το τοπίο, και θα δημιουργήσουν έργα σύγχρονης τέχνης, ευαισθητοποιώντας το κοινό σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος.

Έμπνευση για το όνομά του νέου κέντρου αποτέλεσε ο αριθμός π, η πιο διάσημη μαθηματική σταθερά, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια του κύκλου και ισούται με 3,14. Έτσι, το «π» σηματοδοτεί για την Polygreen τη μετάβαση από τη γραμμική στην κυκλική οικονομία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/04/2022