Κόσμος

Ουκρανία: Θάνατο και ολική καταστροφή άφησαν πίσω τους οι ρωσικές δυνάμεις

05.04.2022 | 20:36 Eνσωμάτωση

Εφιάλτης χωρίς τέλος στα περίχωρα του Κιέβου, όπου η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων αποκαλύπτει εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής. Στην Μπορογιάνκα, λίγο μακρύτερα από τη μαρτυρική Μπούτσα των εκατοντάδων νεκρών αμάχων, τα ισοπεδωμένα κτίρια, οι διαλυμένες υποδομές και οι σοροί των νεκρών συνθέτουν ένα σκηνικό απόλυτης φρίκης.

Απόλυτη καταστροφή και θάνατο άφησαν πίσω τους οι ρωσικές δυνάμεις φεύγοντας από τις κατεχόμενες περιοχές έξω από το Κίεβο. Οι πόλεις έχουν μετατραπεί σε έναν σωρό από χαλάσματα και τίποτε δεν θυμίζει την προ 40 ημερών εικόνα τους.

Ο Μαρίνος Αλειφέρης και ο Θοδωρής Ρωμανέας για ακόμη μία ημέρα έγιναν μάρτυρες του ολέθρου.

Ο θάνατος είναι πανταχού παρών. Και στην Μπορογιάνκα, όπως και στην Μπούτσα, άνθρωποι έχουν πρόχειρα ταφεί σε αυλές σπιτιών. Το ανθρώπινο δράμα δεν έχει τέλος.

Οι ουκρανικές δυνάμεις τις τελευταίες 3 ημέρες σαρώνουν τις περιοχές από τις οποίες υποχώρησαν οι Ρώσοι εισβολείς, ψάχνοντας σπίτι σπίτι για νεκρούς.

Η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά πως Ρώσοι στρατιώτες διέπραξαν εγκλήματα κατά αμάχων στη Μπούτσα, όμως δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν ότι οι νεκροί βρίσκονταν στους δρόμους πολύ πριν την υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα βόρεια περίχωρα του Κιέβου.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατήγγειλε τα εξής:

«Η σφαγή στην πόλη της Μπούτσα είναι δυστυχώς μόνο ένα τα πολλά παραδείγματα του τι κάνουν οι εισβολείς στην χώρα μας τις τελευταίες 41 ημέρες».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ότι πρέπει να λογοδοτήσουν άμεσα για εγκλήματα πολέμου ο ρωσικός στρατός αλλά και όσοι έδωσαν τις διαταγές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/04/2022