Ελλάδα

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι έρευνες της Αστυνομίας για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου – Πότε και πώς θα γίνει η εκταφή

05.04.2022 | 13:30 Eνσωμάτωση

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η έρευνα έχει ήδη ανατεθεί από την Εισαγγελία στην Ασφάλεια Πατρών και από το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί της Υπηρεσίας συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αστυνομικοί της Ασφάλειας συνομιλούν ήδη με στελέχη του Υγειονομικού χώρου, προκειμένου να σχηματίσουν την πρώτη εικόνα για τον θάνατο της 69χρονης καθηγήτριας, η οποία απεβίωσε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2020 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο.

Τα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να συλλέξουν στοιχεία σχετικά με τον μηχανισμό θανάτου της γυναίκας, δεδομένου του ότι μετά το θάνατό της εκδόθηκε απλό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο, δε διενεργήθηκε νεκροτομή και κατά συνέπεια δεν συντάχθηκε ιατροδικαστική έκθεση. Και αυτό διότι η 69χρονη πέθανε νοσηλευόμενη και οι θεράποντες ιατροί «είχαν γνώση για τον μηχανισμό θανάτου».

Οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται πλέον στον ιατρικό της φάκελο και κυρίως «στο εάν και τι προηγήθηκε της εισαγωγής της στο Νοσοκομείο».

Σε αυτή την κατεύθυνση η εισαγγελική εντολή, την οποία εκτελούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών είναι σαφής: Να εξεταστούν όλοι οι φάκελοι που αφορούν στις νοσηλείες της 69χρονης, όχι μόνον από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου εξέπνευσε, αλλά και από οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο (ακόμη και Κέντρο Υγείας) όπου πιθανόν είχε εισαχθεί στο παρελθόν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν δοθεί διά της υπηρεσιακής οδού εντολές να συλλεχθούν όλα τα ιατρικά στοιχεία που αναφέρουν το όνομα της 69χρονης, «ακόμη και αν επισκέφθηκε για λίγες ώρες ένα Κέντρο Υγείας νιώθοντας κάποια αδιαθεσία», αναφέρει γνώστης των ερευνών.

Φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι αστυνομικές Αρχές, ύστερα από την Εισαγγελική παραγγελία και για την φαρμακευτική αγωγή που χορηγείτο στην 69χρονη σε όλη τη διάρκεια που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας αλλά και προγενέστερα.

Τι θα γίνει με την εκταφή

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διαδικασία της εκταφής της σορού της σπιτονοικοκυράς «είναι στο τραπέζι των ερευνών». Θα γίνει όμως σε χρόνο που θα επιλεγεί από την Εισαγγελία και την Αστυνομία και σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο χρόνος της εκταφής δεν έχει ακόμη επιλεγεί και πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουν προηγηθεί άλλες πράξεις, και πρωτίστως συλλογή στοιχείων που θα δίνουν μία πρώτη εικόνα για το θάνατο της 69χρονης.

Μία ακόμη παράμετρο που καλούνται να διαχειριστούν οι Αρχές είναι πως η εκταφή της, εφόσον προκριθεί, θα πρέπει να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Απαραίτητη δε προϋπόθεση για τη συγκεκριμένη πράξη, είναι η ενημέρωση της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών και η παρουσία ιατροδικαστή.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/04/2022