Ελλάδα

Πάτρα: Προφυλακιστέα η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απολογία της – Ειδικό σχέδιο κράτησής της στις φυλακές Κορυδαλλού

05.04.2022 | 12:59 Eνσωμάτωση

Σε ειδικό κελί στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού βρίσκεται από το πρωί, προφυλακισμένη η Ρούλα Πισπιρίγκου, απομονωμένη από τις άλλες κρατούμενες που κατά τη μεταγωγή της στις φυλακές της φώναζαν «φόνισσα» και «να πεθάνει». Τοποθετήθηκε στην ίδια πτέρυγα με την 17 Νοέμβρη. Χθες, έπειτα από 5 ώρες απολογίας η ανακρίτρια αποφάσισε την προφυλάκισή της, καθώς δεν έπεισε με τις απαντήσεις της. Πλέον η υπόθεση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας αλλά και του θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας έχει πάρει το δρόμο της διερεύνησης και τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις. Την ίδια στιγμή, από ώρα σε ώρα θα γίνει η εκταφή και η εξέταση της σορού της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού στην Πάτρα.

Το ειδικό κελί

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη θα κρατηθεί σε ένα από τα δυο ειδικά κελιά που βρίσκονται στη γυναικεία πτέρυγα των δικαστικών φυλακών.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες της κράτησής της μπαίνει σε ειδικό καθεστώς προκειμένου να μην υπάρξουν επεισόδια και ακραίες καταστάσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική της ακεραιότητα, αφού το κλίμα για εκείνη είναι εκρηκτικό και αναμένεται να πυροδοτηθεί ακόμη περισσότερο μόλις περάσει το κατώφλι των φυλακών.

Έτσι, μετά το διήμερο που θα μείνει σε καραντίνα λόγω του πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό, θα οδηγηθεί σε ένα από τα δυο ειδικά κελιά που έχουν δημιουργηθεί στις φυλακές προκειμένου κρατούμενες για τις οποίες εκφράζονται φόβοι για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η 33χρονη θα προαυλίζεται και θα σιτίζεται μόνη της, ενώ δεν θα υπάρχει ούτε καν οπτική επαφή με τις υπόλοιπες κρατούμενες. Σε ό,τι αφορά στον προαυλισμό της, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες ούτως ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε επαφή με άλλες κρατούμενες.

Γιατί στον Κορυδαλλό

Οι φυλακές του Κορυδαλλού προκρίθηκαν για δύο λόγους:

Πρώτον, διότι η ανάκριση για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της Τζωρτζίνας συνεχίζεται και ενδεχομένως απαιτηθούν περαιτέρω εξηγήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη 18η ανακρίτρια Αθηνών, την ίδια στιγμή που ήδη έχουν τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας.

Δεύτερον, διότι στις φυλακές Ελεώνα Θηβών η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν «ανεπιθύμητη», γεγονός που είχε εκφραστεί από τις περίπου 320 κρατούμενες του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις αρχές αναφορικά με την ασφάλεια της 33χρονης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς της σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού επικρατεί ένταση και αναστάτωση, ενώ επί τόπου βρίσκονται εισαγγελέας και γιατρός.

Το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου σε άλλο σωφρονιστικό ίδρυμα είναι «στο τραπέζι», λόγω των αντιδράσεων των άλλων κρατουμένων απέναντί της, αλλά και της κατάστασης που βρίσκεται η ίδια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ταραγμένη από όταν πέρασε το κατώφλι των φυλακών, καθώς φέρεται να κλαίει συνεχώς ενώ ισχυρίζεται ότι είναι αθώα.

Άγριες αποδοκιμασίες έξω από τις φυλακές

Επί 5 ώρες η Ρούλα Πισπιρίγκου απαντούσε στις επίμονες ερωτήσεις της ανακρίτριας για τα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας. Η Πισπιρίγκου δεν έπεισε την δικαστική λειτουργό που διέταξε την προφυλάκισή της. Την ίδια στιγμή, οι γιατροί από το Παίδων δηλώνουν κατηγορηματικά ότι ποτέ δε χορήγησαν στο παιδί κεταμίνη.

Η 33χρονη κατηγορούμενη μητέρα οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Συγκεντρωμένοι πολίτες έξω από το σωφρονιστικό ίδρυμα την αποδοκιμάζουν.

Η κατηγορούμενη περνάει την πύλη των φυλακών. Εκεί έχει εκπονηθεί ειδικό σχέδιο κράτησης για την 33χρονη διότι είναι ανεπιθύμητη από τις κρατούμενες.

Στις 8.15 το πρωί, η Ρούλα Πισπιρίγκου έφυγε από την ΓΑΔΑ και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Η απολογία της Πισπιρίγκου

Σκυφτή, ανέκφραστη και ψυχρή. Η Ρούλα Πισπιρίγκου με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε χθες ενώπιον της ανακρίτριας.

Δεκάδες αστυνομικοί τη συνόδευσαν μέσα από ένα εξοργισμένο πλήθος. Η 33χρονη κατηγορούμενη με σκυφτό το κεφάλι, δεν αντιδρά καθόλου μέχρι να μπει στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, δεν μπορεί να καταλάβει πώς είναι δυνατόν να κατηγορούν την ίδια.

Αρνείται τη δολοφονία

Η κατηγορούμενη κατέθεσε στην ανακρίτρια πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Μαζί της στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκαν οι δύο δικηγόροι της.

Αυτή την γραμμή ακολουθεί από την πρώτη στιγμή. Ότι είναι αθώα, ενώ μάλιστα υποστηρίζει ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε από τους γιατρούς.

Όταν η ανακρίτρια τη ρωτά πώς είχε προβλέψει ότι η υγεία της κόρης της θα επιδεινωθεί η κατηγορούμενη της άπαντα: «Ήταν ένα καμπανάκι προς τους γιατρούς να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, γιατί ήξερα ότι έκανε τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και μία βραδυκαρδία».

Τι ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου

«Το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώθηκε στις 14:30 της 29ης Ιανουαρίου 2022. Όπως προκύπτει από τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας και τις καταθέσεις των ιατρών το παιδί μου είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10. Συνεπώς εγώ δε γίνεται να έχω σχέση με το περιστατικό αφού η κεταμίνη φέρεται να χορηγήθηκε τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το θάνατο της κόρης μου», ανέφερε η 33χρονη στην απολογία της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μάλιστα, απορρίπτει στην απολογία της τον ισχυρισμό ότι στη κλινική του νοσοκομείου Παίδων Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα δεν υπήρχε κεταμίνη, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία ουσία που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική και στην παιδοχειρουργική.

Σοκαριστική είναι όμως και η απάντηση που έδωσε στην ανακρίτρια για την ψυχραιμία που επέδειξε όταν πέθανε η 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Είχα ήδη χάσει δύο παιδιά. Ήξερα πως ήταν η απώλεια», είπε.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι διατεθειμένη να υποβληθεί και σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, πρόθεση την οποία δήλωσε προφορικά στην ανακρίτρια.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/04/2022