Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα αρνείται τις κατηγορίες για εκτελέσεις αμάχων στη Μπούτσα – Αποκαλυπτικές φωτογραφίες από δορυφόρο

05.04.2022 | 13:17 Eνσωμάτωση

Παγκόσμιο αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες από τα περίχωρα του Κιέβου, με εκατοντάδες νεκρούς αμάχους στους δρόμους και σε ομαδικούς τάφους, μετά τη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων. Η ουκρανική ηγεσία καταγγέλλει τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου και εκτιμά ότι δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί το μέγεθος της τραγωδίας, ενώ η Μόσχα κάνει λόγο για κατασκευασμένες ειδήσεις. Όμως, δορυφορικές φωτογραφίες διαψεύδουν τη Μόσχα, ενώ συγκλονιστικές εικόνες και μαρτυρίες κατέγραψε ο απεσταλμένος του MEGA Μαρίνος Αλειφέρης.

Φρίκη & αποτροπιασμός για τη σφαγή αμάχων στα περίχωρα του Κιέβου

Η Μόσχα αρνείται πως ευθύνεται για τις εκτελέσεις αμάχων στη Μπούτσα, όμως δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν ότι οι νεκροί βρίσκονταν στους δρόμους πριν από την υποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα βόρεια περίχωρα του Κιέβου.

Τις εικόνες κατέγραψε η εταιρεία Maxar, που συνεργάζεται στενά με την αμερικανική κυβέρνηση.

Μέσα σε τρεις εβδομάδες ρωσικής κατοχής και συνεχών βομβαρδισμών η πόλη είναι αγνώριστη.

«Εγκληματίας πολέμου ο Βλαντιμίρ Πούτιν»

Μόνο στην Μπούτσα βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν περισσότεροι από 300 άνθρωποι, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος που χθες επισκέφθηκε την πόλη.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Μόσχα ότι προσπαθεί να κρύψει τα ίχνη των «εγκλημάτων πολέμου» που διέπραξε, ενώ σήμερα, για πρώτη φορά, είπε πως ίσως να μη συναντηθεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Πούτιν θα πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου και ότι συγκεντρώνονται στοιχεία.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, τα ρωσικά στρατεύματα που αποσύρονται ανασυντάσσονται και μεταφέρονται στην περιοχή του Ντονμπάς στα ανατολικά, όπου αναμένεται νέα ρωσική επίθεση.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/04/2022