Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μαραθώνια απολογία εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών

04.04.2022 | 19:58 Eνσωμάτωση

Σκυφτή, ανέκφραστη και ψυχρή.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγείται ενώπιον της ανακρίτριας. Δεκάδες αστυνομικοί τη συνοδεύουν μέσα από ένα εξοργισμένο πλήθος.

Εκείνη δεν αντιδρά, παραμένοντας με το κεφάλι κάτω μέχρι να μπει στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας.

Αρνείται τη δολοφονία

Η κατηγορούμενη κατέθεσε στην ανακρίτρια πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Μαζί της στο γραφείο της ανακρίτριας βρίσκονται οι δύο δικηγόροι της.

«Δε χορήγησα εγώ την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα. Δεν γνώριζα καν τι είναι η κεταμίνη μέχρι την στιγμή της σύλληψής μου».

Αυτήν την γραμμή ακολουθεί από την πρώτη στιγμή. Ότι είναι αθώα και μάλιστα υποστηρίζει ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε από τους γιατρούς.

«Το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώθηκε στις 14:30 της 29ης Ιανουαρίου 2022. Όπως προκύπτει από τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας και τις καταθέσεις των ιατρών, το παιδί μου είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10. Συνεπώς εγώ δε γίνεται να έχω σχέση με το περιστατικό αφού η κεταμίνη φέρεται να χορηγήθηκε τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τον θάνατο της κόρης μου».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μάλιστα απορρίπτει στην απολογία της τον ισχυρισμό ότι στη κλινική του νοσοκομείου Παίδων Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα δεν υπήρχε κεταμίνη, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία ουσία που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική και στην παιδοχειρουργική.

«Είμαι πεπεισμένη ότι η ουσία κεταμίνη υπήρχε στην κλινική που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι διατεθειμένη να υποβληθεί και σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, πρόθεση την οποία δήλωσε προφορικά στην ανακρίτρια.

Η στιγμή που «έσπασε»

«Είμαι μάνα που έχω χάσει τρία παιδιά και βρίσκομαι πριν τη φυλακή» φέρεται να είπε η κατηγορούμενη.

Ισχυρίστηκε, δε, πως η ίδια όταν «προφήτεψε», σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, το μεγάλο επεισόδιο ήθελε να χτυπήσει καμπανάκι στους γιατρούς για να δώσουν σημασία στο παιδί της καθώς και στο παρελθόν μετά από κάποια επεισόδια στη συνέχεια είχε εκδηλώσει ένα μεγαλύτερο.

Για το μονόκλινο δωμάτιο η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως δεν απαίτησε εκείνη κάτι τέτοιο, καθώς, ούτως η άλλως, η μικρή Τζωρτζίνα θα νοσηλευόταν σε μονόκλινο δωμάτιο λόγω της βαρύτητας της κατάστασης της.

Σχετικά με τις ερωτήσεις για την ύπαρξη καμερών αντέτεινε ότι ρώτησε μόνο και μόνο γιατί είχε μάθει για περιστατικό κλοπής κατά την εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο.

Τέλος, προς υπεράσπισή της τόνισε ακόμη ότι μετά το θάνατο της κόρης της Μαλένας η οικογένεια της προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου θέλοντας να δείξει πως αν η ίδια είχε την παραμικρή εμπλοκή δεν θα ζητούσε τη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/04/2022