Οικονομία

ΕΛΠΕ: Παραδόθηκαν τα αντιδιαβρωτικά έργα στη Βαρυμπόμπη

04.04.2022 | 20:45 Eνσωμάτωση

Περιβαλλοντικά έργα για την προστασία των καμμένων εκτάσεων στον Εθνικό Δρυμό της Βαρυμπόμπης, ολοκλήρωσαν και παρέδωσαν τα «Ελληνικά Πετρέλαια». Στόχος να υποβοηθηθεί η φυσική αναγέννηση της περιοχής που χτυπήθηκε από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Τα κρίσιμα αντιδιαβρωτικά έργα για τη θωράκιση της καμένης έκτασης και την αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος στη Βαρυμπόμπη Αττικής, ανέλαβε και υλοποίησε ο Όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια».

Tα έργα παραδόθηκαν από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννη Παπαθανασίου στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, τα «Ελληνικά Πετρέλαια» ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα έργα στην Αττική σε περιοχή έκτασης 3.197,40 στρεμμάτων, εντός του Εθνικού Δρυμού της Βαρυμπόμπης και αναμένεται να παραδώσει το αμέσως προσεχές διάστημα τα αντίστοιχα έργα στο Σχίνο Κορινθίας, στα Γεράνεια Όρη, σε έκταση 17.214 στρεμμάτων.

Για την ολοκλήρωσή των έργων τους συμμετείχαν ειδικά συνεργεία, αποτελούμενα από έμπειρους επαγγελματίες και επιστήμονες, ενώ καθημερινά για πάνω από 3 μήνες βρίσκονταν στο πεδίο 75 άνθρωποι κατά μέσο όρο, καταγράφοντας πάνω από 30.000 εργατοώρες.

Τα αντιδιαβρωτικά έργα υλοποιήθηκαν με στόχο τη συγκράτηση των πολύτιμων δασικών εδαφών, την αποτροπή της διάβρωσης και τον περιορισμό της καθόδου φερτών υλικών, ώστε να ενισχυθεί και να υποβοηθηθεί η φυσική αναγέννηση του δάσους και να προστατευθούν οι περιοχές, στο βαθμό που είναι εφικτό, από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/04/2022