Πολιτική

Δημοσκόπηση: Σαφές προβάδισμα της ΝΔ & άνοδος του ΚΙΝΑΛ

21.01.2022 | 20:34 Eνσωμάτωση

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη δημοσκόπηση της χρονιάς της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ με 9,5 μονάδες, συγκεντρώνοντας 29,1%, έναντι 19,6%, με το ΚΙΝΑΛ να ακολουθεί με 15%.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25 με 3,3%.

Η λεγόμενη γκρίζα ζώνη διαμορφώνεται στο 10,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 36%, ποσοστό κοντά σε αυτό που έλαβε στις εκλογές του Ιουλίου του 19, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,2% και το ΚΙΝΑΛ εκτοξεύεται στο 18,5%.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη επαναφέροντας το αίτημά του για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Αφού είναι τόσο μάγκας και νταής και μας λέει γαλοπούλες γιατί δεν πάει να κάνει εκλογές. Το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι ζωής, είναι ζήτημα επιβίωσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας».

«Όσο ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνεται μονότονα, εξαντλώντας την πολιτική του πρόταση σε κραυγές και χαρακτηρισμούς, χωρίς να εκφέρει σύγχρονο πρακτικό πολιτικό λόγο, δεν χρειάζεται καμία ειδικότερη απάντηση στα όσα λέει», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, πανδημία και ακρίβεια αναδεικνύονται στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια σχολίασε ο Νίκος Ανδρούλάκης μετά τη συνάντησή του με την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«H κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και το κύμα ακριβείας που πλήττει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Είναι κρίσιμο, να ενισχυθεί η υποστελεχωμένη Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να αυξηθούν οι έλεγχοι στην αγορά και να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια σε βασικά αγαθά και προϊόντα».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/01/2022