Ελλάδα

Πολικές θερμοκρασίες φέρνει η «Ελπίδα»

20.01.2022 | 17:10 Eνσωμάτωση

Στην κατάψυξη μπαίνει τις επόμενες μέρες η χώρα, με την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Το κρύο θα είναι τσουχτερό, με τον υδράργυρο να πέφτει κάτω από το μηδέν, σε περιοχές όπως η Φλώρινα.

«Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ραγδαία μέσα σε 24 ώρες. Αξίζει να πούμε ότι στην Αθήνα από τους 15 βαθμούς θα πέσει το Σάββατο στους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο από τους 7°C στους 3°C και στη Λάρισα από 13°C στους 3°C» σημείωσε η μετεωρολόγος του MEGA, Χριστίνα Ρήγου.

Στα λευκά θα ντυθούν ακόμη και τα νησιά μας, με πρώτες και πιο παγωμένες τις Σποράδες, ενώ στην Αττική θα χιονίσει μόνο στα γύρω βουνά.

«Κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται το Σάββατο στις Σποράδες σε παραθαλάσσια τμήματα όπως είναι η Σκόπελος και η Σκιάθος και η Αλόννησος, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην κεντρική και βόρεια Εύβοια όπως και στο Πήλιο, στον Παρνασσό, σε περιοχές ορεινές γύρω από την Αττική όπως είναι η Πάρνηθα, η Πεντέλη, ο Υμηττός» πρόσθεσε η Χριστίνα Ρήγου.

Παγκόσμια επέλαση του χιονιά

Την ίδια ώρα, μεγάλο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τον Καναδά. Κάτοικοι έχουν πιάσει τα φτυάρια και προσπαθούν να καθαρίσουν τον δρόμο μπροστά από τα σπίτια τους σχηματίζοντας ολόκληρα βουνά από χιόνι.

Τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Τουρκία στα Ανατολικά της χώρας. Με δυσκολία οδηγοί καταφέρνουν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους. Δρόμοι έχουν αποκλειστεί, ενώ ακόμα και ένα ασθενοφόρο κόλλησε στους χιονισμένους δρόμους της πόλης.

Στο Ιράκ πολίτες από όλη τη χώρα επισκέφθηκαν τα δημόσια πάρκα στη βόρεια πόλη Σουλεϊμανίγια για να απολαύσουν το χιόνι που κάλυπτε την κουρδική πόλη.

Πρόκειται για πολύ σπάνιο φαινόμενο για την χώρα. Αρκετά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες έμειναν κλειστές, ενώ δημοτικοί υπάλληλοι απασχολήθηκαν με τον άνοιγμα των δρόμων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/01/2022