Υγεία

Κορωνοϊός – «Άναψε το πράσινο φως» για την τέταρτη δόση στους ανοσοκατεσταλμένους

11.01.2022 | 20:18 Eνσωμάτωση

Η δεύτερη χώρα μετά το Ισραήλ που προχωρα σε χορήγηση 4ης δόσης του εμβολίου είναι από το πρωί της Τρίτης, η Ελλάδα. Η αρμόδια επτροπή έδωσε το πράσινο φως, ώστε περίπου 500.000 συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να κάνουν μια ακόμη αναμνηστική δόση 3- 6 μήνες μετά την χορήγηση της τρίτης.

Για τέταρτη φορά θα επισκεφθούν το εμβολιαστικό κέντρο περισσότεροι από 500.000 πολίτες καθώς η αρμόδια επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την τέταρτη δόση του εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους.

«Η τέταρτη δόση στην συγκεκριμένη ομάδα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από 3 έως 6 μήνες μετρά την τρίτη δόση για να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι», τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Έναν χρόνο μετά από την έναρξη της επιχείρησης “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” οι ειδικοί εξετάζουν πλέον την ξέφρενη πορεία της μετάλλαξης όμικρον, γεγονός που θα ενδεχομένως κρίνει τελικά το εάν θα χρειαστεί να ενισχυθεί ο γενικός πληθυσμός ή συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες με τέταρτη δόση εμβολίου.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προσπαθεί να επιταχύνει τους παιδικούς εμβολιασμούς καθώς με την νέα παραλαβή εμβολίων έχουν ανοίξει περισσότερα ραντεβού για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζει την ανάρρωση του από την μετάλλαξη όμικρον και ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα social media, τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει και κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

«Να προσέχετε τον εαυτό σας, όσους αγαπάτε και όσους έρχονται σε επαφή μαζί σας. Ο ιός δεν αστειεύεται και για πολλούς δεν είναι ένα απλό συνάχι. Άρα εμβόλιο, μάσκα, αποστάσεις, ψυχραιμία. Και πάνω από όλα, αλληλεγγύη», ανέφερε η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook.

Ουρές για rapid test σχηματίστηκαν και στο προαύλιο της Βουλής, καθώς εργαζόμενοι και βουλευτές κλήθηκαν να ελεγχθούν πριν μπουν στα κοινοβούλιο. .Από το τα 651 δείγματα βρέθηκαν 6 θετικά τεστ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/01/2022