Euroleague: Ήττα με αρνητικό ρεκόρ τριετίας στην επίθεση

Αγνώριστος ο Ολυμπιακός και εμφανώς καταβεβλημένος από τις συνεχείς απουσίες, κυρίως στην περιφέρειά του, υπέκυψε στον Ερυθρό Αστέρα. Ασύνδετος και ουσιαστικά χωρίς το πλεονέκτημα της έδρας υποχώρησε στο 7-3 και στην πέμπτη θέση της Euroleague.

Έσπασε τα καλάθια στα Άνω Λιόσια ο Ολυμπιακός. Στο τέλος έσπασε και καρδιές. Αλλά δεν μπόρεσε να επαναλάβει τη μυθική ανατροπή που έκανε στη Βαλένθια πριν από ένα μήνα. Κι έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα με 62-57. Με τη χειρότερη επίδοσή του στο σκοράρισμα εδώ και τρία χρόνια άφησε τον Παναθηναϊκό μόνο του στην κορυφή της Ευρωλίγκας.

Η αστοχία του Ολυμπιακού ήταν παροιμιώδης. Με 5/36 τρίποντα και 8/15 βολές δεν μπορούσε να ελπίζει σε τίποτα. Έχανε και τα… πέναλτι. Ο Κόντσαρ στο ντεμπούτο του κέρδισε μάχες στην άμυνα, αλλά στην επίθεση ήταν άποντος. Ο Φουρνιέ επέστρεψε σκουριασμένος μετά από σχεδόν ένα μήνα αποχής. Πυροδότησε με δικά του καλάθια το σερί 15-2 μετά τα μισά της τρίτης περιόδου για την ανατροπή από το -22, όμως τελείωσε τον αγώνα με 2/12 τρίποντα. Κι έμεινε μόνο ο Βεζένκοφ συνδεδεμένος με το αντίπαλο καλάθι. Πέτυχε σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας, 27, αλλά είχε κι αυτός 3/10 τρίποντα.

Με σπουδαία άμυνα και 18 επιθετικά ριμπάουντ ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το 24-46 του 25’ σε 55-57 ενάμισι λεπτό πριν το τέλος, όμως με τρίποντο ο Κρις Τζόουνς μετά σφράγισε τη νίκη του Αστέρα.

Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει λιγότερους από 60 πόντους στην Ευρωλίγκα ήταν στη Βαλένθια τον Δεκέμβριο του 2023 όταν είχε πετύχει 56.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ένα ταξίδι στην Αθήνα της Κατοχής και ιστορίες Αντίστασης

Απόρρητο