Κόσμος

Βρετανία – Νέο σκάνδαλο πλήττει τον Μπόρις Τζόνσον

11.01.2022 | 20:30 Eνσωμάτωση

Στη Μεγάλη Βρετανία ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται αντιμέτωπος με νέο σκάνδαλο, καθώς σάλο προκαλεί η αποκάλυψη ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας κατα την οποία είχε επιβάλλει στους πολίτες της χώρας του περιορισμό της κυκλοφορίας, ο ίδιος οργάνωσε και δεύτερο πάρτυ στην Ντάουνιγκ Στριτ, με 100 προσκεκλημένους.

Τον Μάϊο του 2020 που στους Βρετανούς επιτρεπόταν να βγαίνουν μόνο για τζόκινγκ η κυβέρνηση Τζόνσον ήταν κατηγορηματική.

Λίγο πριν την οδηγία που έδωσε η κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της ο έμπιστος σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, Μάρτιν Ρέινολτς, έστειλε πρόσκληση για πάρτι σε τουλάχιστον 100 συνεργάτες του πρωθυπουργού στον κήπο της Ντάουνιγκ Στριτ με την υποσημείωση να φέρουν τα ποτά τους.

Στο πάρτι παρευρέθηκαν τόσο ο Μπόρις Τζόνσον όσο και η σύζυγος του Κάρι Σίμοντς.

Παρά τη συνεχή πίεση να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις και να παραιτηθεί οι συνεργάτες του Μπόρις Τζόνσον λένε ότι ο πρωθυπουργός εάν κληθεί θα δώσει αλλά προς το παρόν δεν πάει πουθενά γιατί ο κόσμος του έχει εμπιστοσύνη.

Την ίδια στιγμή, οι μολύνσεις στη Βρετανία καταγράφουν μικρή μείωση και βρίσκονται στις 142.224.

Υψηλοί δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Στην υπόλοιπη Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στη Γαλλία υπάρχει μία βελτίωση των αριθμών καθώς τα κρούσματα έπεσαν στα 93.896.

Πολύ υψηλούς δείκτες έχει η Ιταλία με 101.762 κρούσματα και από σήμερα ισχύει το ισχυρό πράσινο πάσο.

Πολύ σοβαρή είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ.

Όπως όλα δείχνουν η Όμικρον επέστρεψε στις αμερικανικές πολιτείες με τα κρούσματα να σπάνε παγκόσμιο ρεκόρ έχοντας ξεπεράσει τα 1,3 εκατομμύρια.

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία έφθασε σε ιστορικό υψηλό – έχει διπλασιαστεί μέσα σε τρεις εβδομάδες –, ξεπερνώντας τους 135.000.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/01/2022