Κόσμος

Οι Γάλλοι αντιεμβολιαστές θέλουν να «σπάσουν» τα νεύρα του Μακρόν

09.01.2022 | 20:14 Eνσωμάτωση

Στους δρόμους κατέβηκαν για άλλο ένα Σαββατοκύριακο οι φανατικοί αντιεμβολιαστές σε Γερμανία, Ιταλία και Βέλγιο.

Το διακύβευμα στη διαδήλωση των Γάλλων αντιεμβολιαστών ήταν ποιος θα σπάσει τα νεύρα σε ποιόν.

Οι διαδηλωτές είχαν ως βασικό σύνθημα να εκνευρίσουν εκείνοι περισσότερο τον Εμμανουέλ Μάκρον συνεχίζοντας την κόντρα που ξεκίνησε από τη δήλωση του στη γαλλική Le Parisien.

«Eίναι πολύ σοβαρό ένας Πρόεδρος να λέει κάτι τέτοιο.Θα τρίζουν τα κόκκαλα του ντε Γκωλ. Ο κόσμος τον μισεί» ανέφερε ένας από τους διαδηλωτές.

Παρα τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων που έφτασαν τις 300.000 από την αρχή της πανδημίας οι αντιεμβολιαστές κατηγορούν τον Γάλλο πρόεδρο ότι καταπατά τις ελευθερίες τους και καταστρατηγεί την ισότητα των πολιτών.

Γερμανία

Τα αίματα άναψαν και στη Γερμανία με τους αντιμβολιαστές να αντιδρούν βίαια στις δυνάμεις της αστυνομίας που προσπαθούσαν να τους διαλύσουν.

Οι διαδηλωτές αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης Σόλτς να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση.

Οι διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού έγιναν στο Ντίσελντορφ, στο Μεκλεμβούργο και στη Φραγκφούρτη.

Ιταλία

Τις αντιδράσεις των αντιεμβολιαστών προκαλεί στην Ιταλία και η απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 50 ετών.

Παρά το γεγονός ότι χθες η Ιταλία κατέγραψε το μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων που άγγιξε τις 200.000, οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Τορίνο δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν τις αποστάσεις.

Βέλγιο

Τις διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακου συμπλήρωσαν και οι Βέλγοι. Χιλιάδες αντιεμβολιαστές στο κέντρο των Βρυξελλών βάφτισαν τη διαμαρτυρία τους «Χρονιά της Ελευθερίας».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/01/2022