Κόσμος

Πολλές οι απουσίες των δασκάλων την πρώτη σχολική εβδομάδα λόγω κρουσμάτων

09.01.2022 | 20:14 Eνσωμάτωση

Με διαφορετικά πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας άνοιξαν τα σχολεία στην Ευρώπη.

Την ανάσα τους κρατούν εκπαιδευτικοί και μαθητές στα σχολεία της Ευρώπη, με το φόβο μην κλείσουν εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.

Στη Βρετανία, τα σχολεία λειτουργούν εδώ και μία εβδομάδα και πάνω από το 1/3 αντιμετωπίζει πρόβλημα με απουσία μελών του προσωπικού σε ποσοστό άνω του 10%, είτε επειδή μολύνθηκαν οι δάσκαλοι ή επειδή ήρθαν σε επαφή με κρούσμα.

Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων ένα στα 20 παιδιά είχαν ήδη μολυνθεί.

«Eίναι ο τρόπος που προσπαθούμε να διατηρήσουμε ακόμα πιο ασφαλή, μέσα από τις υποχρεωτικές μάσκες , τις αλλαγές (στο πρωτόκολλο) και τη βελτίωση του εξαερισμού» σημείωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Συλλόγου Σχολείων Τζεόφ Μπάρτον.

Γαλλία

Τα σχολεία στη Γαλλία είναι επίσης ανοιχτά από την περασμένη Δευτέρα και η γενική οδηγία είναι να απομονώνονται μόνο οι θετικοί μαθητές και κάθε περιφέρεια να κρίνει αν θα κλείσει τις τάξεις.

Οι υπόλοιποι μαθητές θα κάνουν PCR και μετά θα επιστρέψουν, όμως πολλοί γονείς πάντως θεωρούν ότι τα τρία τεστ την εβδομάδα είναι υπερβολικά για τους πολύ μικρούς μαθητές.

Ιταλία

Στην Ιταλία, τα σχολεία ξεκινούν χωρίς καμία αναβολή τη Δευτέρα, ενώ μόνο οι ανεμβολίαστοι μαθητές μπαίνουν σε καραντίνα.

Επίσης, από το τρίτο κρούσμα σε καραντίνα όλη η τάξη.

Ολλανδία

Πιο αυστηρά μέτρα παίρνουν στην Ολλανδία που ανοίγουν επίσης 10 Ιανουαρίου.

Τα τεστ θα είναι μόνο δύο την εβδομάδα αλλά η τάξη θα μπαίνει σε καραντίνα από το πρώτο κρούσμα.

Γερμανία

Στη Γερμανία, τα περισσότερα κρατίδια έχουν ήδη ανοίξει τα σχολεία.

Γίνονται τρία τεστ την εβδομάδα και τηλεκπαίδευση μόνο αν υπάρχουν πολλά κρούσματα.

Στην Τσεχία πάντως επιστράτευσαν τους αγαπημένους ήρωες των μικρών παιδιών τον Πίκατσου, τη Χιονάτη και τα Minions. Οι παιδικοί ήρωες ξετρέλαναν τα μικρά παιδιά και κατάφεραν να ξεχάσουν το φόβο τους στη θέα της βελόνας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/01/2022