Αθλητικά

Νόβακ Τζόκοβιτς – Τη Δευτέρα εκδικάζεται η έφεση για την ακύρωση της βίζας του

09.01.2022 | 20:10 Eνσωμάτωση

Το θέμα της απέλασης ή της συμμετοχής του Νόβακ Τζόκοβιτς στο πρώτο Grand Slam του 2022 αναμένεται να ξεκαθαριστεί τη Δευτέρα, ενώ ο ίδιος παραμένει στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Η μεγάλη στιγμή για τον Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε. Σε λίγες ώρες εκδικάζεται η έφεση του κορυφαίου τενίστα του πλανήτη για την ακύρωση της βίζας του. Ο Σέρβος πρωταθλητής φυλάσσεται σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Μελβούρνη, με τους υποστηρικτές του να παραμένουν έξω απ’ αυτό και να τον στηρίζουν με συνθήματα και διάφορες άλλες εκδηλώσεις.

«Αυτό είναι εξαιρετικά αρνητικό για την αυστραλιανή κυβέρνηση. Μπορεί ακόμη και να χάσουν το Australian Open. Είναι πιθανό. Μπορεί και να το χάσουν», δήλωσε ένας υποστηρικτής του Σέρβου τενίστα.

Υποστηρικτές βρήκε ο Σέρβος τενίστας και στη Θεσσαλονίκη, στην πορεία που έκαναν αντιεμβολιαστές και έξω από το προξενείο της Σερβίας φώναζαν ρυθμικά το όνομά του.

Αυστραλοί πολίτες τάσσονται υπέρ των χειρισμών της κυβέρνησης, όπως και τουρίστες που βρίσκονται στη χώρα, οι οποίοι για να τους επιτραπεί η είσοδος, έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν νοσήσει είτε όχι.

«Νομίζω ότι αν είναι ο κανόνας μας, είναι ο κανόνας μας. Αυτό είναι. Όχι τρύπημα, όχι παιχνίδι. Όταν πρέπει να το πείτε έτσι στα παιδιά, δεν μπορείτε να πείτε σε έναν ενήλικα διαφορετικούς κανόνες. Αυτό είναι», ανέφερε ένας κάτοικος της Μελβούρνης.

«Η απόφαση είναι σίγουρα δύσκολη να ληφθεί, αλλά κατά τη γνώμη μου, θα στήριζα το αυστραλιανό δικαστήριο για να τον διώξει από τη χώρα», δήλωσε ένας τουρίστας από τον Καναδά.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ζήτησε επιπλέον χρόνο για να προετοιμαστεί για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, αλλά το ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο απέρριψε το αίτημά της. Oι δικηγόροι του Τζόκοβιτς κατήγγειλαν την άσκηση πίεσης και τη στέρηση ύπνου του κορυφαίου τενίστα στον πλανήτη κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Το χρονικό

00:21: Αρχίζει η ανάκριση του Τζόκοβιτς

04:11: Οι αρχές της Αυστραλίας ειδοποιούν ότι θα ακυρώσουν τη βίζα του
και του δίνουν 20 λεπτά για να δώσει εξηγήσεις, με τον Τζόκοβιτς να ζητάει να περιμένουν μέχρι τις 08:00 το πρωί ώστε να καλέσει την Ομοσπονδία για να ξεκαθαρίσει το θέμα.

05:20: Γίνεται δεκτό το αίτημα του Τζόκοβιτς να ξεκουραστεί μέχρι τις 08:00 με 08:30

05:22-06:07: Ο Σέρβος περιμένει σε έναν καναπέ για να ετοιμαστεί το κρεβάτι του.

05:30: Μπαίνει στο δωμάτιο

Ωστόσο στις 06:00 οι Αρχές τον ξυπνούν και «πιέζεται» για να συνεχιστεί η ανάκριση

07:42: Η βίζα του Τζόκοβιτς ακυρώθηκε επίσημα

Στο μεταξύ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η κυβέρνηση της Βικτώρια πετούν το μπαλάκι των ευθυνών η μία στην άλλη. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δημοσίευσε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο Τζόκοβιτς, δεν έλαβε ποτέ εξαίρεση για την είσοδο στη χώρα.

Η ομοσπονδία της Αυστραλίας αναφέρει ότι υπήρχαν μεταβαλλόμενες οδηγίες και ασαφείς πληροφορίες και τίποτα δεν ήταν ξεκάθαρο.

«Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να φέρουμε εδώ τους τενίστες. Θέλω να δω τον Τζόκοβιτς να παίζει στο Australian Open», δήλωσε ο ο διευθυντής του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι.

Πάντως, ο 34χρονος αθλητής με αφορμή του βραβείο του αθλητή της χρονιάς είχε φωτογραφηθεί από την «L’Equipe» στις 18 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες δηλαδή μετά την ημερομηνία κατά την οποία ο Τζόκοβιτς είχε νοσήσει, σύμφωνα με τα έγγραφα που είχε καταθέσει για να πάρει την εξαίρεση και να αγωνισθεί στο Αυστραλιανό Όπεν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/01/2022