Κόσμος

Κορωνοϊός – Ο στρατός ενισχύει τις εφημερίες των νοσοκομείων στη Βρετανία

08.01.2022 | 13:04 Eνσωμάτωση

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αυστηροποιούν τα μέτρα και εφαρμόζουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό χωρίς εξαιρέσεις.

Ξεπέρασε κάθε όριο αντοχής το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες που παραμένει σταθερά πάνω από τις 179.000 ανάγκασε την κυβέρνηση να επιστρατεύσει άνδρες και γυναίκες του στρατού.

«Υπάρχει μία ιδιαίτερη κατάσταση που έχει αναγκάσει το εθνικό σύστημα υγείας να είναι επί ποδός πολέμου» τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Χέιπι.

Τουλάχιστον 200 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων (40 στρατιωτικοί γιατροί και 160 άτομα ως βοηθητικό προσωπικό) έχουν τεθεί στη διάθεσή της για να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) στο Λονδίνο τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

«H πραγματικότητα είναι ότι ο στρατός αναγκάστηκε να έρθει στο Λονδίνο, τουλάχιστον 24 νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ότι αρκετά από αυτά ανάγκαστηκαν να ακυρώσουν τα τακτικά χειρουργεία τους» συμπλήρωσε o Γκάαντ Νάγκπουλ από το BMA Council Chair.

Γαλλία

Σταθερά πάνω από τα 261.000 παραμένουν τα κρούσματα στη Γαλλία.

Μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση στη βουλή που πυροδοτήθηκε από τη δήλωση Μακρόν ότι θα σπάσει τα νεύρα των ανεμβολίαστων η κυβέρνηση πέρασε με νόμο την ισχυροποίηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Στόχος είναι από τις 15 Ιανουαρίου μόνο οι πολίτες άνω των 12 ετών με πράσινο πάσο να έχουν πρόσβαση σε στα εστιατόρια και μέσα μεταφοράς. Το αρνητικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό δεν θα αρκεί πλέον, παρά μόνον για την πρόσβαση στις υγειονομικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες.

Ιταλία

Στην Ιταλία η κυβέρνηση Ντράγκι κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 50 ετών από τις 15 Φεβρουαρίου.

Παρά τα αυστηρά μέτρα τα κρούσματα παραμένουν πάνω από τις 219.000 για αυτό ο σκόπος της κυβέρνησης είναι να εμβολιάσει τουλάχιστον δύο εκατομμύρια πολίτες μέσα σε ένα μήνα.

Γερμανία

Η νέα κυβέρνηση Σολτς στη Γερμανία δείχνει να αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά τις συνέπειες της πανδημίας.

Με τα κρούσματα σταθερά πάνω από τις 56.000 τις τελευταίες εβδομάδες, αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή τις αμέσως επόμενες μέρες την πιο αυστηρή εφαρμογή του κανόνα 2G+.

Ο κανόνας θα προβλέπει την πρόσβαση σε καταστήματα εστίασης σε εμβολιασμένους με την τρίτη δόση που αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα, πιθανόν από τη 15η Ιανουαρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/01/2022