Κόσμος

ΗΠΑ – Η σφοδρή χιονοθύελλα «παρέλυσε» τις οδικές & αεροπορικές μεταφορές

08.01.2022 | 13:16 Eνσωμάτωση

Δεκαοχτώ πολιτείες στην βορειοανατολική Αμερική βρίσκονται στο έλεος των ακραίων καιρικών φαινομένων και στην Νέα Υόρκη το ύψος του χιονιού έφτασε μέσα σε λίγες ώρες τους 30 πόντους. Οι μεγάλες οδικές αρτηρίες έχουν παραλύσει και εκατομμύρια πολίτες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της θεομηνίας που ονομάστηκε από τους μετεωρολόγους κυκλώνας- βόμβα.

Ένα λευκό πέπλο χιονιού έχει καλύψει τη Νέα Υόρκη που μαζί με άλλες 17 βορειοανατολικές πολιτείες πλήττονται από έναν σπάνιο κυκλώνα βόμβα.

Η σφοδρή χιονοθύελλα παρέλυσε τις οδικές και τις αεροπορικές μεταφορές.

Σε πολλές περιοχές, ιδιαιτέρως στα βόρεια προάστεια της Νέας Υόρκης, το ύψος του χιονιού έφτασε τα 30 εκατοστά ενώ η γέφυρα του Μπρούκλιν και η Τάιμς Σκουέαρ καλύφτηκαν από χιόνι.

Το Σέντραλ Παρκ έγινε το σημείο όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες Νεοϋορκέζοι για να χαρούν το παχύ χιόνι και ξεχωρίζει αυτός ο χαμογελαστός χιονάνθρωπος με κουλουράκια πρέτσελ στη θέση των κουμπιών.

Η κίνηση στους δρόμους διεξάγεται με τεράστιες δυσκολίες και τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτές τις βασικές οδικές αρτηρίες.

Χρειάστηκαν μόλις λίγες ώρες για να καλυφθεί από χιόνι η μητρόπολη των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων με συνέπεια την ματαίωση περίπου 1.400 πτήσεων στα τρία αεροδρόμιά της.

Οι υπηρεσίες μεταφορών συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να οδηγούν μόνο σε αναγκαίες περιπτώσεις.

Το γειτονικό Νιου Τζέρσι και το κοντινό Κεντάκι κηρύχθηκαν από τους κυβερνήτες τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εκατομμύρια άνθρωποι και στις 18 πολιτείες που πλήττονται από την θεομηνία έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από την Παρασκευή.

Στα βορειοδυτικά, στις ακτές του Ειρηνικού, η πολιτεία της Ουάσιγκτον καλύφθηκε από τόνους νερού.

Ένα σύστημα καταιγίδας με καταρρακτώδεις βροχές πλημμύρισε τεράστιες εκτάσεις, ιδίως στην πόλη Σεντράλια, 110 χιλιόμετρα από το Σιάτλ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/01/2022